A gos flac, tot són puces

Aquest interclubs 2018 s’ha presentat amb algunes novetats, la més important, que els equips que alineen menys jugadors dels reglamentaris en algun encontre, se’ls restarà 0’5 punts per absència del resultat del matx.

Recordem que al País Valencià juguem a 8 taulers (4 en categories de promoció) i el mínim per poder jugar és 6 (3 en les de promoció). Per tant, estem parlant de que quan un equip es presente amb 7, se li restarà 0’5 punts. Si es presenta amb 6, serà 1 punt el restat.

Açò pot provocar situacions tan estranyes com empats a 3’5 o, fins i tot, si els 2 equips presentaren 6, un empat a 2. Exagerem? Jutgen els lectors:

Aquest encontre està publicat així a la web oficial. És el grup “Primera Provincial Alicante”

http://chess-results.com/tnr324957.aspx?lan=2&art=3&rd=2&turdet=YES&flag=30&wi=984

Bé, doncs començada la competició, encara hi ha equips i jugadors que no tenen clara la norma. Fins i tot es va realitzar una enquesta a Ajedrezvalenciano on va guanyar clarament la gent contrària a aquesta novetat. Nosaltres també estem en contra i anem a explicar el perquè:

En primer lloc, considerem que és una norma que perjudica els aficionats que sols volen jugar “la partideta”, però més encara els de clubs menuts o pobles xicotets que no tenen opció a ser molts a l’ordre de força. Si ja és prou incòmode començar perdent 1-0, si damunt et resten mig punt, al final la gent no voldrà jugar i perdrem clubs i jugadors…

A més, no coneguem cap esport on et resten puntuació per no presentar un jugador, menys encara en categories d’aficionats. Al futbol, per exemple, pots començar jugant amb 10 (mínim 7, marca el reglament) i no et resten un gol, si de cas, hi ha sanció econòmica.

Tampoc entenem açò en què millora la competició, és a dir, existia algun cas o equip que es beneficiara de jugar amb 7? Enguany cap equip jugarà amb 6 ó 7? (de moment a les 3 primeres rondes hi han ja entre 5 i 10 incompareixences). Algú ha presentat una queixa o proposta al respecte? Per què no s’ha comunicat als clubs per a poder presentar esmenes? Resulta curiós que la confecció dels grups i del calendari es publiquen de manera provisional per si trobem alguna errada, però després coses tan importants com els ordres de força o aquesta modificació del RGC es publiquen “amb nocturnitat i alevosia”… què es pretén?

Si fins i tot clubs “grans” amb molts jugadors es mostren en contra!

Per últim, suposem que aquesta nova mesura serà un compromís electoral del president que, ja que enguany hi ha eleccions, vol complir el seu programa. Haveu consultat el programa que va presentar fa 4 anys?

Serà que no va presentar res i encara així la gent el va votar… doncs ale, ja sabeu enguany el que cal fer: tots queixant-se d’alguna cosa però quan arriben davant l’urna: a votar al mateix!!!

Tenim el que ens mereixem.

PS: En l’esport, més encara en un esport minoritari i majoritàriament aficionat, s’ha de puntuar/guanyar per mèrits propis, no per demèrits del rival.

Quantes voltes hem criticat allò de “voler guanyar als despatxos el que s’ha perdut al tauler”. Està clar que ha d’haver normes per regular la competició, però les normes han de protegir a qui vol jugar i fer esport. Amb aquesta norma sols es perjudica a qui per motius puntuals no pot completar equip, sense aportar cap benefici a la pràctica de l’esport.

Açò va a ajudar a fer més popular el nostre esport?

Ens va a aportar més patrocinadors?

Eixirem als diaris? (Bé, açò pot ser sí, però no per coses bones…)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>