Provincials individuals

Bé, han finalitzat els Provincials Individuals en Xàtiva, de la resta de seus, qui desitge fer una crònica, ja la pot fer, a mí m’interessa la de Xàtiva, perquè és en la que estava jugant jo (jajajajaja).

En categoria Absoluta, no hi ha lloc a especulacions rares, els 4 primers del llistat inicial, han finalitzat en els 4 primers en el llistat inicial. No vol dir que ho han tingut fàcil, les partides es guanyen en el tauler i no pel llistat. I el primer classificat, Jorge Vilanova, tindrà opció de ser el Campió Provincial de València, si guanya al primer classificat de la seu de València.

I com no tinc ganes de parlar de com han anat les partides, afegiré unes dades curioses, per si a algú li pot interessar. En esta categoria absoluta, s’han jugat 30 partides, on només s’ha fet taules en 4 partides, i la proporció de victòries no ha sigut molta, perquè en blanques tenen 16 (53%), per 10 (33%) victòries en negres. I deixe la partida no disputada sense comptabilitzar, com és obvi, però no vaig a deixar de criticar esta anomalia que es produix tant sovint en els escacs, i hi ha que posar remei d’una vegada.

Tots podem tindre assumptes urgents (recordar a molts crítics, que som aficionats) i d’última hora que ens obliguen a no poder anar a jugar, però hui en dia, crec que el 99,99% dels jugadors tenen un mòbil, i el 99,99% d’estos, tenen una aplicació per poder enviar missatges a l’àrbirt del torneig, tan el principal com l’adjunt, o a un company de club, o a l’organitzador, per tal d’avisar del fet que no anem a assistir.

Últimament, estic fent escrits de crítica constructiva de fets que es produixen en els nostres escacs, ara no anava a ser menys. Els sistemes de desempat.

Sempre hi ha una disputa per saber la millor forma de desempatar a jugadors que estan en els mateixos punts, i pareixia que el Buchholz i el Sonnenborn-Berger heu havien aconseguit, però ara algun “lumbrera” ha dit que el millor per desempatar és el resultat individual (que pot ser correcte) i el major nombre de victòries, así hi ha que fer un punt i apart.

Qui guanye més partides??? Axiò pot valdre si un torneig té moltes rondes, crec que a partir de 10 rondes podria ser millor, però en un torneig de 7 rondes, on un jugador perd en la ronda 4, desprès, en teoria li podran tocar rivals més fàcils que a qui ha guanyat, que al ser més difícil, pot fer taules un parell de vegades i ja l’ha agarrat, si damunt de jugar contra rivals més forts, té la mala sort d’haver jugat més en blanques que en negres, ja és la “risa” que te passen per això, quina culpa té un jugador si juga 4 en blanques??? Quan jugue un torneig d’estos, li posaré com a condició jugar 4 partides en negres, aixina m’asseguraré tindre un desempat al meu favor.

I de la resta de grups que hi havia, també heu dic a qui estava per allí, ara vos toca a vosaltres fer una crònica breu del torneig, que no costa tant, va!! Animeu-se!!

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *