FESTA DEMOCRÀCIA

Este dissabte passat, 2 de juliol, estava pensat que les eleccions eren una “festa” de la democràcia, però no crec que es puga dir aixina, si per fer el recompte de vots, hi ha que estar més de 6 hores.

Això és el que va passar, i si algú no pot entendre el perquè pot passar això, ara ho puc comentar un poc per damunt.

La participació va ser molt alta, respecte a eleccions recents passades, però no lleva que s’esperava que més gent participara en les eleccions i no es va preparar res, per part de ningú. Com sempre han sigut un parell d’hores, no hi havia que preparar res de res, però per eixa mateixa deducció, si la gent no pot participar (motiu principal el desplaçament que hi ha que fer), és normal que la participació siga ínfima, residual, xicoteta, com desitge cada ú dir-ho.

Esta vegada, per l’estament d’àrbitres votaren 32, d’uns cens de 35.

Per l’estament de clubs, votaren 48 d’un cens de 51.

Per l’estament de jugadors/es, votaren 463 d’un cens de 1107.

Es realitza la suma i ens dóna que els membres de la taula obriren un total de 583 sobres, que pareix poca quantitat, però no reflectix el treball realitzat, pel simple motiu que una vegada obert el sobre, hi havia que dir els noms de a qui s’havia votat.

Àrbitres, 32 vots a 2 noms per cada ú, 64 noms, com hi havia algú amb un nom només, ho deixarem en 60.

Clubs, 48 vots i un nul, com hi havia que dir 7 noms, el total ha dir va ser de 336.

Jugadors/es, 463 vots i s’havia de dir 4 noms, un total de 1852.

Un total de 2248 noms va haver de dir el president de taula.

Les incidències que es produiren, encara que no representaren molt, va retrasar prou el final del recompte; el vot nul de clubs, va portar prou de rastre i va afegir un retràs de més de mitja hora, es va tornar a fer recompte en clubs, per una xicoteta discrepància en un empat produït, i per últim, en els jugadors també va haver de fer recompte en els vots a diferents jugadors/es.

Jo, particularment, les puc considerar normals en unes votacions, i estàn dins de la normalitat en el procés. El que no és normal, és el temps que haguèren d’aguantar els membres de la taula, de la junta electoral, representants de federació i pitjor (pense), qui va estar d’interventor, perquè pensava que s’acabava prompte.

A tots i totes ells i elles, hi ha que donar-los la enhorabona per aguantar-nos, i demanar-los disculpes pel retard.

I a qui estiga al capdavant de la federació en les pròximes eleccions, si no es fan telemàticament, que pensen en eixes persones que no han cobrat res de res per fer eixa faena de tantes hores. A vore de quina forma es pot arreglar per a que no torne a passar més de 5 hores en fer un recompte.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *