XXXI Rellamp Fira de Sant Joan

El diumenge pel matí dia 30 de juny es va disputar una nova edició del rellamp del Club Escacs Alberic, un torneig per gaudir dels escacs amb moltes partides i poc de temps. En un principi, la força d’un parell de jugadors pareix que fa recular a molts participants a jugar, perquè el seu nivell els fa impossible guanyar el torneig i com és gent guanyadora, no deixa opció  a la resta per aconseguir guanyar el torneig, però encara es va poder vore bones partides i va ser un any on la decissió final va ser molt sorprenent.

La retirada del torneig d’un parell de jugadors, va provocar el canvi de format per tal de fer més partides i apurar el temps fins l’hora de dinar. Sense molta preparació, l’organització va haver de fer un quadre de rondes, que poc a poc anava completant, per això, posiblement no es va centrar en l’anada. Només el narraor va aconseguir guanyar totes les seues partides i la resta, no donava cap sorpresa, per tant, la classificació baixava un punt per cada jugador.

Una vegada arreglat el problema de les rondes, quan comença la tornada ja està tot solucionat i es veuen les partides amb més categoria, i les errades més grans també, ja que són moltes partides i no estem acostumbrats a mantindre el nivell tan alt i tantes partides. S’arriba a la partida clau, enfrontament entre Alfonso i el narraor, que porta la ventatja de guanyar la primera partida i Alfonso deu apretar per aconseguir la victòria, que finalment es produix, i queda la classificació empatada en el primer lloc. En la següent ronda, enfrontament entre Manolo i Sergi per vore qui queda tercer, i ací torna a errar Sergi i perd la seua opció de tornar-li-la a Manolo, que s’assegura la tercera plaça del torneig.

I ja estem en l’última ronda, enfrontament entre Sergi i Alfonso, i Manolo i Javi, que decidiran el campió del torneig, i l’altre enfrontament directe entre Toni i Ramón per decidir altres llocs de la classificació. en aquesta última partida, Toni es recupera un poc i guanya la partida, quedant empatat a tot amb Ramón. I en les dos primeres partides, Sergi dona la sopresa al guanyar a Alfonso, queda la partida de Manolo i Javi, que amb unes taules es proclama campió, però estem per guanyar la partida i quan es pot produir taules per repetició de jugades, el narraor vol guanyar la partida i erra en la combinació, fet que aprofita molt bé Manolo per aconseguir la victòria i deixar empatat el primer lloc.

Al principi del torneig es lligen les bases i el desempat és pel resultat particular (els dos casos estan empatats) i com segon desempat, el sistema Armagedon (ja sé que alguns no sabreu de què va, l’explique ara), que es tracta d’una partida amb 5 minuts per les blanques i 4 per les negres, si queden empatats la victòria és per les negres.

En aquest desempat, la primera partida en finalitzar és la de Ramón i Toni, on Ramón es queda per davant en la classificació final del torneig. I en l’altra per decidir el Campió del torneig, després de molta igualtat, una errada del narraor li dona ventatja a Alfonso, que la fa bona i guanya la partida i el torneig, per tercer any seguit.

Enhorabona al Campió i als participants, per ajudar a fomentar els escacs en un torneig en Alberic, espere la pròxima edició del rellamp amb més ganes per tornar a gaudir d’unes partides així.

I si voleu vore els resultats en chess-results, vos adjunte l’enllaç.

http://chess-results.com/tnr103627.aspx?art=1&lan=1&wi=821

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a XXXI Rellamp Fira de Sant Joan

 1. Alfonso diu:

  Curiositats finals:
  – Sergi em va guanyar quan jo li treia torre de més, va estar a punt d’abandonar però un il·legal meua li donà el punt.
  – Manolo va guanyar al “narraor” malgrat no veure una bonica combinació de mat al mig joc.
  – A la partida final, jo amb blanques i Xavi negres, jo obligat a guanyar però amb un minut més. Vaig perdre dos peons per voler jugar ràpid. En pensar un poquet vaig guanyar qualitat i, quan la partida es bloquejava i pareixia taules… zas, il·legal del “narraor”.

  Torneig intens, emocionant i, sobretot, amb un final espectacular: la paella que estava molt bona!!!
  Però cal vindre per a tastar-la…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *