Individual Xàtiva

Estem disputant uns quants el torneig individual provincial en Xàtiva. El centre cultural que s’han muntat en la capital de la costera, està prou bé per jugar unes “partidetes”, el que no queda molt bé, és que estem separats en dos zones, per no haver un lloc únic per poder disputar este torneig.

Sí, aparcar hi ha lloc, i com no has d’entrar per dins de Xàtiva, el tràfic tampoc és molèstia, també, al estar apartats de la població no hi ha soroll que puga molestar durant el transcórrer de la partida, llevat dels típics crits que fan els més menuts una vegada han finalitzat la seua partida i volen passar el temps fent carreres per on siga.

Més de 80 jugadors disputant este torneig, que me parèixen molts pocs, perquè hi han molts clubs al voltant i no es nota la presència de jugadors. Desprès, segur que hi haurà molta gent que puga fer queixa que no té tornejos prop de casa, i quan els té al costat, no fa un esforç per anar a disputar-lo. Esta participació de més jugadors, crec que podria donar peu a poder optar a millor instal·lacions per poder jugar als escacs. Qui va a disputar tornejos en molts llocs, es troba que cada poble és un mon diferent, i la qualitat del local es podria millorar si la presència de jugadors d’escacs es notara un poc més.

Ens podem queixar que no hi ha aire condicionat, que no hi ha cafeteria al costat, que les taules són molt velles, que les cadires tenen molts defectes, però per ser escoltat, hi ha que fer costat quan es jugue un torneig, i tornar repetir moltes vegades fins que ens escolten. No millorarem els escacs si protestem des de la cadira de casa.

I ànim a tots els qui organitzen tornejos d’escacs, no hi ha que baixar el ritme¡¡¡¡¡

Publicat dins de General | Envia un comentari

Per fí

Sí, per fí han publicat la circular del circuit infanitl pel 2019 de la copa campions, el passat dia 3 de novembre, 20 dies desprès.

Desprès de dir als organitzadors que primer hi ha que pagar perquè el 15 d’octubre era la data llímit per entrar dins del circuit, ara resulta que en la circular és fins el 15 de novembre per dir-ho i el 30 de novembre per pagar, crec que me vaig fent major i escolte coses rares i estava jo equivocat en la data, però l’esborrany del 2019 es va publicar el dia 18 d’octubre, quan molts organitzadors ja havien pagat la quota.

No he vist molt la circular, però me pareix molt estrany que en el tema de classificats, apartat “d”, es pose el llímit de 2200 de punts ELO en menors de 14 anys. Cada ú pot pensar diferent, però un jugador de menys de 14 que tinga més de 2200 punts ELO, deuria ser benvingut a la nostra Comunitat, perquè el premi no és metàlic, heu veig correcte en la final sènior.

Esta diferència de data per publicar estes circulars i els canvis que s’han fet desprès que s’hagen produit els pagaments, crec que son una bona mostra del funcionament de la federació, és a dir, -ara que heu pense, heu dic, heu publique i no passa res-. En el meu parèixer, no pot ser degut que en estos moments estem esperant a la reelecció del president, hi ha gent que “cobra” per gestionar la nostra federació i es deuria molestar un poc més en millorar.

No tracte de dir que si uns treballen mal o bé, o que no tenen ni idea de les coses, no, el que intente dir, és el de sempre, si hi ha transpariència, es poden solucionar moltes més coses i la gent s’assabenta millor i, sobretot, abans de pagar, del que es va a fer. Si es volen fer canvis en la circular i no es pot traure abans, crec que només dient que ens van a produir canvis en el circuit seria suficient, una notícia dient que s’estan ultimant els detalls de la nova circular i la gent ja heu sap.

Jo demane transpariència i això és voluntat, no hi ha que ser legaliste a tope, hi ha que tindre ganes.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

La federació que tenim

Sí, ésta és la federació que volem en València, que diu en una notícia publicada en la web que per entrar en la Copa Campions del 2019, hi ha que pagar la quota el dia 15 d’octubre, però resulta que no diu ni la quantitat, ni el lloc on s’ha de fer l’ingrés, clar es pot deduir de l’any passat el que pot ser, però també es pot deduir que serà el mateix que l’any passat i no és aixina.

Menys mal que el dia 13 per la nit, es va publicar una circular per aclarir-ho un poc, i com ja hi haurà molta gent que ha pagat eixa quota (crec), es publiquen uns canvis en la circular.

Ara no és el moment de tractar els canvis mínims que s’han fet, el que es tracta ara, és de pagar i jo faré el que me done a mí la gana una vegada tinga els diners, si desitge fer uns canvis, els faré. Anem  a vore, no seria més lógic publicar la circular i desprès que es tinga temps per si es vol formar part del circuit???

I en el circuit sènior està publicada la circular, però en el circuit infantil, han passat 15 dies i encara no se sap res, però la gent ja ha pagat. Se van a fer els canvis també en este circuit???

Publicat dins de General | Envia un comentari

Eleccions 2018

Dissabte 6 d’octubre vam tenir les eleccions a l’Assemblea general de la FACV, pas previ a l’elecció de president.

No vaig a avorrir amb l’explicació tècnica de com funcionen unes eleccions, sinó que em centraré en la narració del que ahir va passar al Complex Esportiu de la Petxina.

Per començar, l’arribada ja va ser problemàtica: no era fàcil aparcar. La Petxina és un bon lloc, però prou mal comunicat. No seria preferible un lloc on siga més fàcil aparcar o arribar en transport públic?

Pel que fa a l’activitat dins de la sala de votacions, va estar prou tranquil·la, més enllà de les típiques anècdotes de gent que no podia votar per no estar al cens, poca cosa destacable. Bé, sí que va haver una anècdota interessant: sobre les 11 hores, va arribar a votar una xica, presentà el DNI, llegiren el seu nom en veu alta, votà.. i quan eixí, algú dels integrants de la taula va preguntar que qui era, que no la coneixia. Allí estàvem en eixe moment els 3 integrants de la taula i els 2 interventors. Els vaig preguntar als altres 4 si de veritat no la coneixien, ningú respongué. A mi m’entrà la rialla inevitable. Mireu les paperetes de votació, ha dit que és Marta Longas i és candidata a l’assemblea.

I això que pareix una simple anècdota, amaga com de trista és la situació als escacs valencians. Tenim gent representant-nos a l’assemblea que no és coneguda perquè no participa en tornejos. De veritat eixa gent té interés en els escacs? No serà que sols es presenta perquè és neboda de Francisco Cuevas? Eixa és la manera que té el president de «feminitzar» els escacs? No li cau la cara de vergonya a la gent que va a votar noms de persones que no coneix sols perquè li ho han indicat?

Per cert, el secretari de la taula és company de club de Marta i tampoc la va reconèixer.

Jo, estupefacte amb l’escena, vaig eixir fora perquè em sonà el telèfon i… per acabar-ho d’adobar em vaig trobar a Darth Vader per allí passejant. I no, no em referisc a Basilio López que també estava per allí amb Paco Cuevas repartint sobres a qui veien arribar. Era un club de fans d’Star Wars, casualitat?

Per cert, he dit que estaven repartint sobres? Bé, això fins on els arribaren les existències, perquè poc més tard vaig veure un jove jugador, que devia ser la seua primera votació, entrar a la sala i arribar a la taula amb un paper doblat. «Te donen la papereta i no te donen sobre? Ale, va, ves a l’altra taula i al menys posa’l dins d’un sobre». Què trist resulta que les joves generacions aprenguen democràcia així. On està la llibertat d’elecció i la confidencialitat del vot?

Se m’ha oblidat dir al principi, que l’acta de constitució de taula es va fer a mà, no hi havia una plantilla, però és que l’acta final de votació també, amb l’afegit que va haver un error en les dades i es va haver de tornar a fer. Tan difícil és que la Junta Electoral o la Comissió Gestora faciliten un imprés model d’acta? No, no me val l’excusa de que si Conselleria ha de visar o tal. Era tan senzill com pensar un poc en facilitar la tasca als membres de la taula que, al cap i a la fi, els 3 són socis de 3 clubs membres de l’Assemblea i, per tant, afins al president (de fet el secretari que ho va escriure és del mateix club que el president). És que ni tan sols entre ells es faciliten el treball?

Està clar que tot açò són anècdotes sense importància, diran alguns, però són reflex de la ineficàcia de la gent que gestiona els nostres escacs.

Algú ha llegit el programa dels candidats?

Algú ha llegit, encara que tan sols siga un «Saluda» del president convidant a tots a votar?

No hauríem de poder votar en base a unes propostes o idees per als pròxims 4 anys?

Algú sap que queixar-se a les xarxes socials (facebook, whatsapp…) no canvia les coses i que ahir tenia a la seua mà l’opció de canvi?

IMG-20181008-WA0016

Publicat dins de General | 1 comentari

ARREPLEGANT IDEES

Fa poc, Jaime Valmaña va escriure un article d’opinió pel tema de tornejos. Està molt bé parlar un poc del tema, però crec que no ens podem quedar ahí, només unes quantes opinions al respecte, segurament, serà perquè la gent té por a eixir dient les seues idees, no sé, me dóna igual, no estic tractant eixe tema. Hi haurà molta gent que llegirà l’article i opinarà davant els seus companys de club, i poc més, i dic jo, perquè en compte de parlar amagats, no parlem clar entre molts i intentem trobar alguna solució???

Per temes com este, el Club Escacs Alberic vol entrar en l’assemblea de la facv, perquè hi ha temes que només es tracten amagats i nosaltres pensem que hi ha que donar-los veu a tots (si es pot clar), qui està de representant, ha de fer un poc més que anar a les assemblees a votar el que allí es porta i prou, ha d’arreplegar dubtes, queixes, suggerències dels implicats principals, jugadors, clubs i altres estaments de la federació que tenen representants en l’assemblea.

1- El tema del finançament dels tornejos, crec que va mal encaminat si ha de ser per mitjà de les inscripcions, els organitzadors deuen buscar altres vies de finançament, perquè si en altres esports heu poden aconseguir, perquè no en els ESCACS????

2- Es pot parlar entre organitzadors, jugadors titulats i la facv, per tractar el tema en concret. Saber el que se vol aconseguir, saber el que tenim ara, saber el que podem oferir, saber el que hi ha que fer, en fi, parlar, es tracta de parlar, i hui en dia, no cal quedar en un lloc concret per tractar este tema, es poden utilitzar les noves tecnologies per facilitar els debats i sí, seria molt interessant poder quedar un dia, tots junts, i cara a cara tancar molts temes que puguen estar oberts.

3- Els Escacs són barats; heu he vist en algun lloc i com és obvi, hi haurà molta gent amb diferent opinió. Fitxa federativa 50 €, si juga l’Autonòmic  20 €, si juga els individuals 20 € i si es fa el Rellamp Individual 10 €, total 100 € que se li paga a la federació en tornejos que organitza.

Individualment, si vas a jugar estos tornejos i alguns més, la factura puja un poc més. Si jugues dos tornejos de partides lentes a l’estiu, 25 €+ 25 €, si vols anar a jugar algun que altre torneig d’un matí o vesprada, jo puc establir un mínim de 5 tornejos, a 10 € per torneig, 50 €, el total puja a 200 €, però què passa si es tracta d’un jugador implicat en els escacs, que vol pujar de nivell??? serà normal que jugue més tornejos, ja puja més, i només estic parlant de quotes d’inscripció, si anem afegint els desplaçaments, o la despesa per menjar fora de casa, o si et quedes a dormir en hotels, jo no puc fer eixos comptes, però si estem en l’assemblea, m’agradaria saber una cifra aproximada per si una altra vegada es diu que “els escacs son barats” per poder contestar-li en números clars, igual és que sí, no heu sé, però també pot ser que no, tot dependrà si es poden traure eixos números.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Torneig a Port de Sagunt

Este dissabte passat s’ha disputat l’Open Internacional de Sagunt, un esdeveniment que ha congregat a més de 20 titolats, que es veu poques vegades en un torneig, a més de 100 jugadors, que cada vegada hi ha menys tornejos en esta quantitat de jugadors, però el que més me crida l’atenció a mí, és la participació de 16 jugadors en la franja de 2100 fins els 2200, 17 jugadors en la franja de 2000 fins els 2100, no pareix molta quantitat, però porte anys jugant tornejos, i últimament, és prou difícil trobar un torneig en que participen tants jugadors d’este nivell.

Un torneig atrevit, perquè este format pareixia comdenat a desaparèixer, un dia sencer d’escacs només queda en Ibi (crec) i recorde que en un temps es podia trobar més de 5 cada any. Però ara no vaig a entrar en intentar trobar un motiu, particularment, estic content per poder jugar un torneig a un ritme més lent, no tant ràpid i aixina poder gaudir millor de les partides disputades. És més difícil que es puga pegar un “atraco” perquè al jugar amb més temps de reflexió, no solen jugar-se els moviments a la sort, encara que alguna vegada sí que passa, els “atracos” continuaran fent-se siga el ritme que siga.

El problema que tenim els jugadors d’escacs, és que si estem jugant un torneig com este, no podem gaudir de les partides que s’estan disputant en les primeres taules, i si no juguem, no tenim intenció d’anar a vore jugar, aleshores, com volem que el nostre esport siga més visible a la gent??? Si els més implicats en l’esport no van a vore’l, com anem a convencer a altra gent que vaja a vore jugar??? Pareix que enguany s’ha trobat una “xicoteta” solució i estem retransmitint en directe més tornejos de partides rellamp, però encara ens falta molt per recórrer.

Del torneig, com és normal quan hi ha tant de titolat, és que siga molt difícil guanyar el torneig qui està per davant en el llistat inicial, es tracta de partides molt igualades i en una o altra ocasió, no es pot encertar la correcta i et quedes per darrere. El guanyador José Torres seu va merèixer, guanyant totes les partides menys l’última, que va perdre davant Julen Arizmendi i es va plegar al deu “buchholz” per quedar en primera posició davant el Gran Mestre.

En definitva, molt content de jugar un bon torneig, amb jugadors de nivell prou aproximat i en València, perquè els últims anys estic anant a jugar a Ibi, perquè és l’únic que trobe d’eixe format.

La enhorabona als organitzadors, i esperem que tinguen ganes de repetir este torneig. Als participants, espere que seu hagen passat d’allò més bé igual que jo durant tot el torneig i en ganes de jugar-ne més.

Publicat dins de General | Envia un comentari

CLUB ESCACS ALBERIC

El Club Escacs Alberic presenta la seua candidatura per assambleista de la FACV, en les eleccions que es faran el dia 6 d’octubre, así passem unes idees que tenim pensat.

 1. El valencià és una llengua oficial a la Comunitat Valenciana.

  La pàgina web de la federació, també s’ha de poder veure en valencià.

  Els documents de la federació han d’aparèixer també en valencià.

 2. TRANSPARÈNCIA.

  Per ser transparents, no fa falta una llei, s’han de tindre ganes. Les actes de les assemblees deuen estar publicades a la web. En un arxiu on es puguen consultar totes.

  Les reunions del President amb els clubs (presidents o delegats federatius), han de ser tots els anys, i on es deu deixar temps per escoltar el que es puga dir per part dels assistents. És l’únic moment que tenim per parlar, el president té tot l’any la pàgina web per expressar-se, eixe dia, deu escoltar als federats.

  Promoure les reunions entre els diferents estaments representats en l’assemblea.

  Abans de les assemblees, publicar en temps els temes a tractar, i per tant, donar un temps per a rebre les consideracions oportunes per part de tots els estaments de la federació.

  Els representants de cada estament, deuen ser els primers interessats en fomentar la participació de qui els ha elegit.

 3. TORNEJOS COMUNITAT VALENCIANA

  Facilitar la participació als campionats de la comunitat a tots els jugadors/jugadores, canviant la seu tots els anys, o si hi ha algun que es fa contínuament en una seu, canviar altres tornejos de província.

  L’elaboració d’un ELO valencià, igual que es fa en altres comunitats autonòmiques. Açò ens pot costar una xicoteta inversió inicial, però per contra, ens pot dur un estalvi econòmic important. Catalunya i Andalusia ho fan i són 2 de les autonomies amb millors rendiments als Campionats d’Espanya.

  Reunió amb els organitzadors de tornejos en la Comunitat Valenciana, per millorar aspectes, valorar les situacions diferents de cadascú, etc. Esta reunió es pot incloure amb la de representants de clubs quan tinguem continuïtat (no el primer any perquè pot ser massa densa).

Publicat dins de General | Envia un comentari

Candidat per ser assembleista

JAVIER CORTÉS MARTÍ

Ja fa temps que està en marxa el procés electoral que ens afecta a nosaltres, sí, que estan totes les federacions valencianes també, val, però a mi, particularment, m’interessa la d’ESCACS.

Enguany, per obligació, a la web de la federació hi ha un apartat on es pot seguir el que s’està fent per les eleccions, torne a dir, per obligació. Només cal recordar fa 4 anys que no es va publicar tanta cosa i, el que es va publicar, estava molt amagat.

I ja està tot, si algú vol saber com va el procés, haurà d’entrar, i dic jo, perquè no es dóna més publicitat a alguns moments d’este procés??? A això, li dic jo “transparència”, que qui té ganes de ser clar, ho és i qui no, posa qualsevol excusa (legal) per evitar dir coses. Tan difícil i complicat era posar una notícia en portada dient qui es presenta a les eleccions???? I no hi ha que posar una parrafada, es pot diferenciar per estaments i tindre més notícies a penjar a la web. Tant de treball és posar una notícia que diga que estem en època electoral???

Per ser transparent, jo pense que ha d’haver voluntat, i de moment, jo no ho veig a la federació, per això presente la meua candidatura a assembleista de la federació, que no és el mateix a qui vol ser President de la federació, jo de moment, no.

Per obligació s’ha augmentat el nombre d’integrants de l’assemblea, perquè han passat de 20 a 27??? Sí, ens podran dir moltes coses i segur que seran bones, però perquè no han tornat a ser 30 membres que eren abans (fa 20 anys)??? Segurament, serà perquè això seria reconèixer que llevar assembleistes no havia sigut una decisió encertada, i la federació no reconeix mai que s’ha equivocat, sempre fa les coses correctament. Xé, ni la millor màquina del mon encerta tantes vegades com la federació d’escacs!!!

Hi ha qui va a reunions d’altres federacions, i s’assabenta que allí, tampoc tenen molt clar el funcionament o composició de l’assamblea, i es dóna per satisfet en veure que el problema és general. I jo dic, perquè és general??? Normalment, ens diran que és culpa dels integrants de les federacions que no tenen ganes de saber més enllà de la pràctica esportiva que els ocupa. Però no tindrà “un poquet” de culpa qui està a càrrec de la federació corresponent, perquè no publica correctament les coses??? Si es juga un partit de bàsquet entre els equips de “CASA” i “FORA”, hi ha que posar una crònica detallada del partit, molt bé, però perquè no es publica també les notícies que afecten administrativament??? Cada setmana o al mes, com va el procés electoral, i no farà falta una crònica superdetallada.

Podré ser pesat, però crec que es deu ser transparent, sols hi ha que posar ganes.

Publicat dins de General | Envia un comentari

TORNEIG A MANUEL

El passat dissabte es va disputar una nova edició del Memorial Eduardo Pérez en Manuel, este any es feia en obert, sense un llímit d’ELO i un torneig per als més menuts (Sub10) que repartia prou bé als participants per tal de obtindre partides més igualades.

Sense cap dubte que es tracta d’un torneig on va haver molt bona companyia, bones tertúlies entre els participants i els acompanyants dels més menuts que estaven a la “fresca” esperant els resultats de les seues partides.

Per part del Club Escacs Alberic es va poder presentar una bona representació, que ja m’agradaria a mí poder fer-ho més vegades, però no sempre es pot fer.

I ara anem a entrar en el torneig. Els tres primers de la llista, en primera ronda no vaen tindre molts problemes per guanyar, però en segona ronda, es va notar que no estaven molt entrenats i això va portar que Àngels (2) i Juan Rafael (3) perderen les seues partides, la lluita començava a “tallar caps”.

En la tercera ronda, en les tres primeres taules, Paco Barbero i Alfonso Martínez aporten la força del seu ELO per guanyar, no tant Federico Cabrera que va perdre davant un recuperat Jose Carlos Calderon. I per no ser menys, en la taula quatre Jorge Albuixec perd davant Enrique Ferrero, i fa que els qui portaven les negres guanyen les partides i tots en 3 punts. I per curiositat en esta ronda, nou partides en taulers continuos vaen acabar en victòria per les blanques, pareix que el personal està disposat a posar a proba el programa informàtic que fa les rondes.

En la quart ronda, Paco i Alfonso no donen opció als rivals i es queden amb el ple de victòries, seguits de prop per Trujillo i Ximo a mig punt. I en la penúltima ronda, com és obvi, enfrontament directe entre els anteriors jugadors, que deixa la classificació més clara, els dos d’Alberic guanyen les partides i es jugaran guanyar el torneig en l’última ronda, on les taules donarien campió a Alfonso, Ximo no vol saber res d’això, perquè vol guanyar.

En taula 2, Paco es recupera de l’anterior partida i guanya a Enrique Ferrero, a la espera de saber el lloc que ocuparà al final, perquè l’última partida en finalitzar va ser la del primer tauler, lluita desesperada de Ximo, que veu recompensa de totes les derrotes anteriors, en la seua victòria a Alfonso, i es proclama Campió d’esta edició del Memorial, seguit d’Alfonso i tercer Paco Barbero, d’Azira.

Enhorabona al Campió, perquè seu mereix molt.

Enhorabona a tots els premiats perquè aixina tornaran a casa contents.

Enhorabona als participants, perquè hauran gaudit d’unes bones partides d’escacs i entrar en un torneig, sempre deu ser motiu d’alegria.

 

Publicat dins de General | Envia un comentari

VI Obert disputat

Ja ha passat el nostre torneig i una altra vegada hem tornat a retransmitir les partides del torneig en directe. Com a novetat d’este any, no només han sigut els 6 primers taulers del torneig, on, normalment estan els millors jugadors disputant els millors llocs de la classificació, sinó que es va posar un tauler en el número 11 de cada ronda i on es pot vore a jugadors que normalment no solen estar en els primers llocs, i és una forma de poder arribar a més gent en el nostre torneig, on pensem que es deu donar visibilitat a més gent, perquè també seu merèixen.

El torneig ha començat prou difícil pel principal favorit, que desprès de tindre ventatja en la partida, perd peça i es complica prou la partida, però s’ha posat les piles i ha aconseguit la victòria en una partida prou complicada. La resta del torneig ha continuat igual, imposant-se a tots els seus rivals i tornant a guanyar el torneig amb el ple de victòries, igual que l’any passat, estem parlant del GM inglés H James Plaskett. No puc dir molt de la resta de partides disputades perquè no les he seguit al moment.

Segon classificat Manolo Fenollar, MI del terreny, dels Club Escacs Oliva, que només ha cedit el punt davant el primer classificat i unes taules amb JM Diaz Velandia, MF de Venezuela, que ha quedat tercer empatat en els mateixos punts que el segon i fent el mateix en el torneig.

Unaa vegada que tenim clar els tres primers classificats de la general, passem als llocs que també han tingut el premi especial del torneig igual que els tres primers, una coca d’anou i panses, producte típic del nostre poble, que fem entrega sustituint els típics trofeus i copes que normament es donen als guanyadors. Estem parlant del millor classificat Sub16, Miquel Asins Muñoz, de Massanassa i del millor local, Eloy Cantero Ramon, que ha estat tot el torneig en les primeres taules del torneig.

La resta de premis entregats han sigut; quart del torneig MI Antonio Granero, del Silla, Arturo Marin Corresa, del Burjassot com millor classificat del tram -2150, en el tram de -1975, el millor classificat ha sigut Amadeo Albert Garrote, del Sueca i en el tram de -1800, el millor classificat ha sigut Vicente Fernàndez Sànchez, del Sport Megías Chàfer de Xàtiva, fent un magnífic torneig en el desé lloc de la classificació final.

Una vegada feta la entrega als premiats, fem una entrega del detall típic del nostre poble per excelència, un panquemado (o “mona”) a tots els presents en la entrega de premis. Volem agrair d’una forma que puga donar al nostre torneig la “peculariatat” típica d’Alberic i esperem que siga de bon gust aceptat pels jugadors que venen a disputar este torneig.

I queda només, agrair la presència de tots els jugadors en Alberic, que hagen gaudit de bones partides en el lloc, que puguen haver compartit bons moments en altres jugadors i esperem que tornen a repetir en pròximes edicions.

I clar, no seria un torneig digne de mencionar sense fotos, así teniu l’enllaç que hem preparat perquè es puga vore als jugadors en plena faena.

https://photos.app.goo.gl/17dLghfW2FujcGB28

 

Publicat dins de General | Envia un comentari