Quiniela del grups interclubs 2020

Ara que ja ha publicat la FECV un esborrany dels grups interclubs 2020, puc vore si he encertat el ple i cobrar o no.

En primer lloc, felicitar a la FECV l’adelantament de la publicació dels grups i el calendari proposat per gestionar les inscripcions de l’interclubs, este avanç, en el meu pensar és positiu, però pense que una part, es deuria d’haver adelantat més. La composició dels grups provisionals es pot adelantar perfectament en el calendari, les inscripcions oficials, són les que es deuen tramitar al final de l’any, quan els clubs han fet les seues gestions particulars.

En la primera aparició dels grups, vaig a dir com ha quedat la meua quiniela, perquè ara és quan els clubs comencen a retirar equips i el meu pronóstic erra cada vegada més.

Pel que respecta a la DH, tot clar, no hi ha novetat.

En la 1a Autonómica Nord, també tot clar, només l’apunt que tenia dubte, l’Alaquàs, que no estava clar si el primer equip o el segon. Al final s’ha quedat el primer equip en primera autonómica.

I tal i com estava clar, el segon equip de l’Alaquàs ha renunciat a l’ascens i per tant, el seu lloc l’ocupa el segon equip del Silla. Curiós, un segon equip no vol pujar, i resulta que és un altre segon equip el que vol pujar.

Està clar que quan hi ha moviment per dalt, afecta a la resta de grups i aixina va a ser, no acabe d’entendre jo el perquè, si hi ha diferents grups, només caldria que afectara a un grup, però no és així, coses que no s’expliquen bé i personalment, tinc este dubte, que realment no va a ningun lloc, és un dubte i prou.

En la 2a Autonómica Nord, de la meua quiniela cau el Castell de Riba-roja, i apareix l’EVA-Mnises C, que jo els tenia en l’altre grup.

En la 2a Autonómica Centre, com és obvi, cau el Silla B per l’ascens i apareix el Castell de Riba-roja per l’EVA C. Jo pense que ho fan aposta per evitar que jo encere el pronóstic de la quiniela, Xé! que no vaig a cobrar per encertar ningun any!!

Per finalitzar el resultat, en la 2a Autonómica Sud, tot clar, perquè només hi havia un dubte per la desaparició d’un equip i eixe era el que jo comentava en la breu exposició que feia dels grups provisionals pel 2020.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Torneig per equips a Xàtiva

Una nova edició d’este torneig per equips a Xàtiva, on els nostres companys han tornat a donar la cara per jugar unes bones partides entre companys d’escacs.

Molt bon ambient entre tots, perquè no ens juguem res de diners, però entre aficionats d’escacs, sempre es lluita fins al final.

Prompte es veu els equips que estan en millor forma per estar al capdavant de la classificació final del torneig, perquè es veu que porten els integrants més forts del torneig i no deixen res a la sort, van per totes.

L’autèntic dominador del torneig, ha sigut l’equip del Club Escasc Oliva, que ha guanyat tots els seus encontres, però qui s’ha emportat ser el Casmpió del torneig, és el Club Escacs Carcaixent, que ha arrasat contra els seus rivals, desprès de perdre contra l’Oliva. I en tercer lloc, ha quedat el Club Escacs Benigànim, que ha pogut plantar cara en unes rondes, però el ritme imposat pels dos primers era molt fort.

I per gaudir un poc del torneig, com sempre intentem fer, unes instantànees del mateix.

https://photos.app.goo.gl/qwQeGi46ictvid4CA

Publicat dins de General | Envia un comentari

XII Benifaió

Una altra edició del torneig de festes de Benifaió, i una altra vegada que anem a participar els membres del Club Escacs Alberic, per tal d’entrenar el nostre joc que últimament pareix que està un poc més fluix del que es pot esperar de nosaltres.

Bon ambient entre tots els participants, i prompte comença la disputa de partides entre els jugadors destinats a estar al capdavant de la classificació final. En la segona ronda, Paco Salesa li guanya al nostre Paco, i Jorge Martínez fa el mateix amb el nostre company Alfonso, deixant-li clar que el desempat se li va a quedar prou mal. Desprès de vore un parell de jugadors del nostre club en les dues primeres taules, tardarà un poc més en tornar esta situació.

En ronda 4 és el “narraor” qui perd davant Jorge Martínez  en taula 2, i una altra vegada ens quedem fóra de les primeres taules. Mentres el nostre company “elat” continua la seua batalla per guanyar partides en les taules de darrere (més escacs i menys “candy crash jajajajajajaja).

Entrem en la penúltima ronda on els nostre companys Alfonso i Paco tenen un enfrontament directe, i en la primera taula, me toca a mí jugar contra Paco Salesa que està en ple de victòries en el torneig. Però el més “raro” del dia ha passat perquè en poc més de 4 minuts li he guanyat la partida, i pel que respecta als nostres companys, al final s’ha emportat el punt Alfonso.

I arribem a l’última ronda on el narraor i Alfonso es juguen el torneig en la primera taula empatats a punts, mentres en segona taula Paco Salesa en els mateixos punts que nosaltres, s’enfronta a un company del seu club per vore qui és el millor local o el campió del torneig. Paco imposa la seua llei i en la nostra partida és Alfonso qui agunta millor la partida i per tant, el punt. Al final els dos empatats a punts i per millor desempat Paco Salesa Campió del torneig, Alfonso segon i el tercer lloc ha sigut pel “narraor”.

I así vos deixe unes fotos del torneig.

https://photos.app.goo.gl/cS3aA7VjKRAx87PK6

Publicat dins de General | Envia un comentari

XII Torneig Per Equips València

Una nova edició d’este torneig per equips, que enguany s’ha vist obligat a canviar de lloc per obres en el complex esportiu de La Petxina, però el lloc triat tampoc es quedava darrere, en Nuevo Centro.

Per ser on és, s’esperava soroll per part dels que van allí, però que ens molestava més les xarradetes dels companys dels escacs, que de la resta de visitants.

Un torneig amistós per fer unes “partidetes” un poc més lentes del que sol ser normal per estes dates, en tornejos, però en molt bon ambient. Els jugadors una vegada finalitzada la seua partida, es posen a l’habitual anàlisis de la seua “batalla” sense adonar-se que encara hi ha gent jugant. Es pot anar un poc més enllà per parlar tranquils, però ens dóna igual, la xarradeta allí al costat, jajajajaja.

Bé, Campió del torneig l’equip de Benimaclet, segon l’EVA-Manises i tercer el Camp de Morvedre. Per la nostra part, s’ha notat que no estem entrenant el que es deu ser normal, i això ens passarà factura, i no podrem tornar a recuperar-nos. Hi ha que posar-se les piles el més aviat posible.

Hui hem tingut una reportera convidada, i ens ha fet un magnífic reportatge fotogràfic, que el podeu vore en el següent enllaç:

https://photos.app.goo.gl/2ZMxERbnE5GJhhvy7

Publicat dins de General | Envia un comentari

San Bernat- Alzira

Una nova edició d’este torneig, que per circumstàncies ha canviat a dissabte pel matí. Bona participació de jugadors i anem un bon nutrit grup de jugadors a passar el matí.

Torneig per gaudir dels escacs davant altres companyers de club i altres jugadors que portem temps que no ens veiem, més que res, perquè no puc anar a jugar molts tornejos enguany.a

Però bé, anem al torneig que és el que ens interessa. El Campió del torneig, ha sigut Albert Deruelle, que està molt fort últimament en partides rellamp, però que esta vegada, s’ha vist en una situació que li ha vingut molt bé, descansar una partida desprès de perdre. Sí, en ronda 6 el seu rival no ha tingut ganes de jugar contra ell i per tant, ha guanyat sense jugar. Com a curiositat, dir que el jugador sí que estava allí present, però si és un torneig normal, deuria d’haver sigut retirat si no juga una partida, no sé perquè no l’ha retirat l’organitzador del mateix, això adultera molt la competició i este jugador no es mereixia continuar el torneig.

Segon del torneig Antoni Montalban i tercer classificat Jorge Martinez, que s’han repartit els punts entre ells en els seus enfrontaments particulars.

I pel que respecta als nostres companys, David Radal s’ha passat tot el matí plorant que no estava en forma per jugar este torneig, i ha sigut el millor de nosaltres, 6 de 8, encara que empatat en altres jugadors, i en este grup, també Ximo Minguez, que també s’ha passat el matí dient que es trobava mal i també ha fet bon torneig. Haurem de fer això més sovint per quedar millor en els tornejos que anem a jugar.

I per si faltava poc, Xavi Martínez no s’ha quedat darrere en les seues queixes per no estar entrenat i fent mal torneig, i mira per on, ha quedat com millor Sub14 del torneig, i hi havia bons jugadors de la seua categoria. Enhorabona!!

I encara ens ha quedat temps per fer unes quantes fotos

https://photos.app.goo.gl/qp2int9Fw3mNMapA8

Publicat dins de General | Envia un comentari

VII Obert Internacional

Un altre esdeveniment organitzat, i més experiència que es pot agarrar. No es pot dir molt més d’altres coses del torneig, perquè el que més es va notar va ser el problema informàtic que es va tindre.

Per la nostra part, intentem fer el millor posible pels escacs, i per això, si es pot retransmitir en directe, ho pensem fer, i este any hi havia 8 taulers en directe ( www.partidasendirecto.com )del torneig. Apart de poder gaudir de les bones partides que ens poden oferir els millors jugadors que es dignen participar en el nostre torneig, també algun que altre atrevit es podrà vore la seua partida que “casi” li guanya a un “titulat”.

El guanyador del torneig, el GM James Plaskett, no hi ha molt que dir, només recalcar que en tres tornejos disputats en Alberic, porta les tres victòries i un total de 20,5 punts, crec que li senta molt bé el nostre torneig. En segon lloc, MI Antonio Granero, habitual dels tornejos i es d’agrair la seua amabilitat. I me queda dir el tercer classificat, Arturo Marin, no és titolat, però sí que és un veterà dels escacs valencians, i pel que respecta a nosaltres, molt contents perquè s’ha pogut “clavar” entre uns quants titolats.

Estos tres classificats i el millor jugador local, Ximo Mínguez, més Alejandro Yuste de l’Alaquàs, tingueren la sort d’emportar-se la tradicional coca d’anou i panses del nostre poble, que en este torneig, el detall que donem als jugadors és el nostre panquemado, la “mona” d’Alberic, el producte més típic i conegut d’Alberic, que estem molt orgullosos d’ell.

Ara toca donar l’agraiment a tots els participants que vàren vindre a participar en el torneig. Demanar disculpes pels problemes informàtics, que ens va fer retrasar un poc el torneig i no es podia adelantar molt per este fet.

I per gaudir del torneig, com sempre intentem fer, les fotos que han fet els nostres col·laboradors.

https://photos.app.goo.gl/bsJXPeRDvXxyGSZv9

Publicat dins de General | Envia un comentari

Divendres 28

Per altres qüestions, este divendres no s’actualitzarà el llistat de participants de l’Obert d’Alberic, però el dissabte pel matí, es farà esta actualització.

Per si algú envia un correu i veu que es tarda en confirmar la inscripció.

Disculpeu les molèsties.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Reunió de Presis

Este dissabte pel matí hi havia molta activitat d’escacs en Canals, apart de tecnificació, estava la reunió que ha convocat el President de la federació amb els presidents del clubs o els seus representants per explicar un poc per damunt el que s’ha fet i el que es pensa fer.

Dins d’esta reunió, primer li tocava a ell explicar l’evolució de la federació, i clar, com és evident, presenta els punts que li van bé, com per exemple la pujada del pressupost cada any, que en uns 10 anys s’ha duplicat. Que estem en la “cola” de les altres federacions en nivell de subvencions per part de l’administració. Però no ha quedat clar els ingressos que hi han en publicitat, respecte a la resta de federacions (que no sé si es podrà traure). I tampoc, el cost de les fitxes federatives, que segons es podia vore en la presentació, era el quadre més gran, en prou diferència, això, en el meu parèixer, vol dir que la major part del cost de la federació estem soportant-la nosaltres.

A l’espera de les novetats, la més gran és la introducció del Xecball en la federació per tal de motivar a més gent i poder entrar en les escoles. S’ha fet obvi que la penya no estava molt enterada del tema, però tot s’anirà fent poc a poc, i a vore si ens va bé per acollir més gent al nostre esport.

La llei de protecció de dades, que tant està donant pel c.. a tot el mon, també en els escacs, i com es tracta d’una federació, s’ha d’anar molt en compte, també farà falta una reunió específica pel tema.

Una mesura pel proper any, és la que donarà més treball al Comité Tècnic d’Àrbrits (CTA), perquè es vol que en els tornejos oficials, siga este órgan qui designe l’àrbrit del torneig. En estos moments ens pot parèixer una intromissió de la federació en els nostres tornejos, però crec que realment és el que s’ha de fer, en altres esports, per qualsevol enfrontament has de tocar a la federació corresponent perquè t’envie un àrbrit, a nosaltres ja ens tocava.

La reunió s’ha fet curta perquè quan la gent començava a perdre la por per preguntar, ja era hora d’acabar, per la meua part, s’agraix l’esmorzar tan típic valencià que ens ha brindat la federació, però per una altra vegada si anem a la feïna, millor.

Per finalitzar casi la reunió, la meua pregunta de la ronda final de l’interclubs, on va haver uns quants encontres que finalitzaren en empat en tots els seus taulers, dir si la federació està pensant alguna mesura per evitar-ho, ja sé que segons el reglament ho poden fer, però si el que volem és millorar la imatge, s’ha d’intentar evitar estes coses. Igualment, que s’intente buscar més patrocinadors per esta última jornada que és la que més gent mou en un lloc concret i més eixida té en els mitjans de comunicació.

I hui no he fet moltes fotos, he fet un pares de “selfies” i una foto a la persona que més he mirat durant la presentació, Luis, una altra vegada no et poses davant de la pantalla, jajajajaja.

I que me disculpe el principal protagonista de la reunió, Paco Cuevas, que se m’ha passat fer-li una.

2019_06_15_Reunio_presis_Canals (5555) 2019_06_15_Reunio_presis_Canals (66666) 2019_06_15_Reunio_presis_Canals (111111)

Publicat dins de General | Envia un comentari

VII Obert Internacional d’Alberic

Tornem a fer una altra entrada per este torneig.

600 € en premis; premis per trams; regal per tots els assistents a la entrega de premis.

Retransmissió dels primers taulers del torneig.

2019_06_29_VII_Obert_ Bases

2019_06_29_VII_Obert_Cartell

Publicat dins de General | Envia un comentari

Fotos de l’infantil

Tal i com fem moltes vegades, así teniu un enllaç on  es poden gaudir de les instantànies que han fet els nostres reporters durant el torneig.

https://photos.app.goo.gl/MfapMDjEpK4LBZSY6

Publicat dins de General | Envia un comentari