VII Obert Internacional

Un altre esdeveniment organitzat, i més experiència que es pot agarrar. No es pot dir molt més d’altres coses del torneig, perquè el que més es va notar va ser el problema informàtic que es va tindre.

Per la nostra part, intentem fer el millor posible pels escacs, i per això, si es pot retransmitir en directe, ho pensem fer, i este any hi havia 8 taulers en directe ( www.partidasendirecto.com )del torneig. Apart de poder gaudir de les bones partides que ens poden oferir els millors jugadors que es dignen participar en el nostre torneig, també algun que altre atrevit es podrà vore la seua partida que “casi” li guanya a un “titulat”.

El guanyador del torneig, el GM James Plaskett, no hi ha molt que dir, només recalcar que en tres tornejos disputats en Alberic, porta les tres victòries i un total de 20,5 punts, crec que li senta molt bé el nostre torneig. En segon lloc, MI Antonio Granero, habitual dels tornejos i es d’agrair la seua amabilitat. I me queda dir el tercer classificat, Arturo Marin, no és titolat, però sí que és un veterà dels escacs valencians, i pel que respecta a nosaltres, molt contents perquè s’ha pogut “clavar” entre uns quants titolats.

Estos tres classificats i el millor jugador local, Ximo Mínguez, més Alejandro Yuste de l’Alaquàs, tingueren la sort d’emportar-se la tradicional coca d’anou i panses del nostre poble, que en este torneig, el detall que donem als jugadors és el nostre panquemado, la “mona” d’Alberic, el producte més típic i conegut d’Alberic, que estem molt orgullosos d’ell.

Ara toca donar l’agraiment a tots els participants que vàren vindre a participar en el torneig. Demanar disculpes pels problemes informàtics, que ens va fer retrasar un poc el torneig i no es podia adelantar molt per este fet.

I per gaudir del torneig, com sempre intentem fer, les fotos que han fet els nostres col·laboradors.

https://photos.app.goo.gl/bsJXPeRDvXxyGSZv9

Publicat dins de General | Envia un comentari

Divendres 28

Per altres qüestions, este divendres no s’actualitzarà el llistat de participants de l’Obert d’Alberic, però el dissabte pel matí, es farà esta actualització.

Per si algú envia un correu i veu que es tarda en confirmar la inscripció.

Disculpeu les molèsties.

Publicat dins de General | Envia un comentari

Reunió de Presis

Este dissabte pel matí hi havia molta activitat d’escacs en Canals, apart de tecnificació, estava la reunió que ha convocat el President de la federació amb els presidents del clubs o els seus representants per explicar un poc per damunt el que s’ha fet i el que es pensa fer.

Dins d’esta reunió, primer li tocava a ell explicar l’evolució de la federació, i clar, com és evident, presenta els punts que li van bé, com per exemple la pujada del pressupost cada any, que en uns 10 anys s’ha duplicat. Que estem en la “cola” de les altres federacions en nivell de subvencions per part de l’administració. Però no ha quedat clar els ingressos que hi han en publicitat, respecte a la resta de federacions (que no sé si es podrà traure). I tampoc, el cost de les fitxes federatives, que segons es podia vore en la presentació, era el quadre més gran, en prou diferència, això, en el meu parèixer, vol dir que la major part del cost de la federació estem soportant-la nosaltres.

A l’espera de les novetats, la més gran és la introducció del Xecball en la federació per tal de motivar a més gent i poder entrar en les escoles. S’ha fet obvi que la penya no estava molt enterada del tema, però tot s’anirà fent poc a poc, i a vore si ens va bé per acollir més gent al nostre esport.

La llei de protecció de dades, que tant està donant pel c.. a tot el mon, també en els escacs, i com es tracta d’una federació, s’ha d’anar molt en compte, també farà falta una reunió específica pel tema.

Una mesura pel proper any, és la que donarà més treball al Comité Tècnic d’Àrbrits (CTA), perquè es vol que en els tornejos oficials, siga este órgan qui designe l’àrbrit del torneig. En estos moments ens pot parèixer una intromissió de la federació en els nostres tornejos, però crec que realment és el que s’ha de fer, en altres esports, per qualsevol enfrontament has de tocar a la federació corresponent perquè t’envie un àrbrit, a nosaltres ja ens tocava.

La reunió s’ha fet curta perquè quan la gent començava a perdre la por per preguntar, ja era hora d’acabar, per la meua part, s’agraix l’esmorzar tan típic valencià que ens ha brindat la federació, però per una altra vegada si anem a la feïna, millor.

Per finalitzar casi la reunió, la meua pregunta de la ronda final de l’interclubs, on va haver uns quants encontres que finalitzaren en empat en tots els seus taulers, dir si la federació està pensant alguna mesura per evitar-ho, ja sé que segons el reglament ho poden fer, però si el que volem és millorar la imatge, s’ha d’intentar evitar estes coses. Igualment, que s’intente buscar més patrocinadors per esta última jornada que és la que més gent mou en un lloc concret i més eixida té en els mitjans de comunicació.

I hui no he fet moltes fotos, he fet un pares de “selfies” i una foto a la persona que més he mirat durant la presentació, Luis, una altra vegada no et poses davant de la pantalla, jajajajaja.

I que me disculpe el principal protagonista de la reunió, Paco Cuevas, que se m’ha passat fer-li una.

2019_06_15_Reunio_presis_Canals (5555) 2019_06_15_Reunio_presis_Canals (66666) 2019_06_15_Reunio_presis_Canals (111111)

Publicat dins de General | Envia un comentari

VII Obert Internacional d’Alberic

Tornem a fer una altra entrada per este torneig.

600 € en premis; premis per trams; regal per tots els assistents a la entrega de premis.

Retransmissió dels primers taulers del torneig.

2019_06_29_VII_Obert_ Bases

2019_06_29_VII_Obert_Cartell

Publicat dins de General | Envia un comentari

Fotos de l’infantil

Tal i com fem moltes vegades, así teniu un enllaç on  es poden gaudir de les instantànies que han fet els nostres reporters durant el torneig.

https://photos.app.goo.gl/MfapMDjEpK4LBZSY6

Publicat dins de General | Envia un comentari

XXVI TORNEIG INFANTIL FIRA DE SANT JOAN

Una nova edició complida per la nostra part, matí passat amb jugadores i jugadors jòvens de molts llocs per vindre a gaudir de la seua afició en Alberic. Estem apretant prou a l’hora de començar el torneig, i només uns 5 minuts de retard, més que res, perquè encara no havien aplegat tots, i això és una costum que tenim instaurada molt mala.

Torneig sense moltes complicacions dignes de mencionar, perquè el comportament de tots els jugadors i les jugadores va ser molt bona, respectant les decisions dels àrbrits i sense alterar-se molt davant una notificació contraria a la esperada.

En el torneig sub10 on estan els més menuts i les més menudes, dir que el millor classificat sub08 va ser Carles Mellado, que va quedar en segon lloc de la classificació general. Només va cedir una partida davant el guanyador del torneig, Paris Francisco Ortega, que va aconseguir un ple de victòries en el torneig.

Pel que respecta als més majors, el torneig sub14, que també estan els sub12, va portar molt bones partides i eren les partides que més tardaven en finalitzar, apurant molt les seues opcions en cada ronda, es nota que posen ganes en els escacs.

El millor classificat sub12, va ser Artem Gukasov, del Club Ajedrez Basilio, que va quedar quart classificat en general, i no hi ha que deixar de dir, que el segon i tercer millors classificats en la categoria sub12, també eren del mateix club.

I el campió d’esta edició, Luis Montesinos del EVA Manises, que va treballar de valent per poder aconseguir la victòria en l’última partida, on desprès de l’empat en la segona taula per part d’Alejandro Yuste, hi havia que guanyar per ser el primer.

Per part del Club Escacs Alberic, en l’entrega de copes als primers de totes les categories, també es va fer entrega d’un “panquemado” típic del nostre poble d’Alberic, la típica “mona d’Alberic” que portem molt de temps repartint entre els jugadors i jugadores que venen a jugar el nostre torneig, per tal de donar-li més veu a un producte típic del poble. En la nostra idea està continuar fent este torneig, i sense la participació dels jugadors i jugadores que s’acostaren, no seria posible, gràcies a tots per vindre a participar, igualment, gràcies a les mares i pares per aguantar-nos un matí, i també als monitors que també s’acosten a vore com van els seus jòvens.

Publicat dins de General | Envia un comentari

VII OBERT INTERNACIONAL

Encara que estem per fer un torneig, anem a fer publicitat de l’altre torneig que solem organitzar per estes dates, una nova edició d’este torneig que volem continue al llarg del temps per atraure bons jugadors a Alberic.

De moment, así teniu les bases del VII Obert Internacional d’Alberic.

2019_06_29_VII_Obert_ Bases

Publicat dins de General | 1 comentari

Bases torneig infantil 2019

Ja estem prop de les festes del poble i el Club Escacs Alberic torna a organitzar un torneig infantil per este motiu. Así adjunte les bases del torneig.

2019_06_08_XXVI Torneig_Bases

Publicat dins de General | Envia un comentari

INTERCLUBS 2020

Una setmana desprès de disputar-se les promocions, des del Club Escacs Alberic oferim la nostra versió de la composició dels grups provisionals pel Torneig Interclubs 2020.

Nosaltres pensem que es deurien de publicar (per part de la FECV) esta composició dels grups provisionals pel següent torneig interclubs, donar un temps (un parell de mesos, per exemple) per confirmar als equips implicats que sí que van a disputar este torneig i un altre determini per abonar la fiança per equip. Sí, es deuria de pagar per equip inscrit, no per club, en la gran majoria d’esports que he mirat, també en els escacs, es paga per equip inscrit i en moltes federacions d’escacs, també es fa diferència per categories quan es paga la quota d’inscripció.

Per este torneig, està la novetat que un club pot tindre dos equips en la categoria de 1a Autonòmica, i el Club Escacs Alaquàs pot obtindre l’honor d’inscriure el seu nom com el primer club que ho aconsegueix. En 2a Autonòmica podrà estar el Camp de Morvedre en dos categories (si volen) i me queda per saber què farà el Club Escacs Ruy López d’Elda, que va renunciar a última hora jugar en la categoria de 1a Autonòmica i ara en l’altra categoria, no està clar com quedarà tot, espere que puguen jugar.

En els diferents grups, es poden vore de color roig els equips que han aconseguit l’ascens de categoria i en verd els equips que l’han perdut. Només he fet un canvi de grup al Benimodo, que passa al grup Sud perquè baixen els equips de Vila-real, Basilio i Alaquàs que estan més prop de la resta d’equips i per tant, a fer més quilòmetres al Benimodo, perquè es fa geogràficament la distribució dels grups, sense donar ninguna explicació més, ale, tu a gastar-te més diners en els viatges perquè sí, i jo en el grup nord faré uns quants i m’estalviaré tots eixos euros.

Si es diu categoria autonòmica, perquè no són els ascensos directes? o deixar-li que trie al campió de cada grup? o es fa un sorteig entre tots els equips de la província de València qui va a un grup i qui va a l’altre? o deixar a qui està ja en el grup i no es vol canviar? No, es fa geogràficament per fer gastar més euros en desplaçaments als mateixos i estalviar euros als mateixos.

Però estes coses són assumptes per una altra vegada i ara toca parlar de la posible composició dels grups pel 2020, que per poder gestionar correctament els equips, es deuria de publicar el més aviat posible per part de la federació, perquè els clubs puguen gestionar millor els preparatius pel proper torneig. No som un esport profesional i es pot entendre que circumstàncies d’última hora puguen canviar les previssions realitzades durant l’any, però no ens poden quedar sempre esperant a última hora per saber els grups provisionals, hi ha que tindre interés en presentar en temps el que es va a fer, perquè aixina la federació podrà gestionar-ho millor, si volem millorar els escacs, pense que qui ha de ser el primer en millorar son els jugadors per donar la paraula de compromís per un altre any, i no esperar fins última hora per decidir-ho. Clar, en este sentit, darrere van els clubs, que també deuen presentar els papers el més aviat posible per facilitar la gestió a la federació i si complim estes condicions, aleshores podrem apretar a la federació a millorar.

I así podeu vore la composició provisional del grups, NO OFICIAL.

2019_04_15_Grups_2020

Publicat dins de General | Envia un comentari

Jornada final interclubs

DE TOT UN POC

La jornada final de l’interclubs, on hi ha més de 500 jugadors d’escacs, pot passar de tot, i més encara si hi ha moltes coses en joc i cada ú va pel seu costat i mira el que li passa a ell o a un altre. Apart està el tema del desplaçament, que sí, que hi ha gent que protesta perquè ha de fer este desplaçament, normalment està acostumbrat a fer molts pocs quilòmetres i per això li senta molt mal fer esta jornada, en canvi, altres veuen este encontre amb molt de gust per poder vore a altres companys que porten temps sense saludar-se cara a cara.

I és una jornada on tenim la presència d’àrbrits en el torneig per si es presenta alguna incidència o reclamació per part d’algú, que en esta última ronda els nervis estan al 200 per cent i tot pot passar.

I per últim, tenim les situacions que van sorgint espontàneament i ens fan passar una bona estona de la vesprada amb rialles.

No vaig a entrar a valorar el que és correcte o no, vaig a tractar de enumerar uns fets que, si per una altra vegada es poden solucionar, millor, també pense que son de difícil solució, però si no intentem arreglar-ho, pot ser puga ser pitjor.

El BAR; som espanyols i per damunt de tot, valencians, si no hi ha bar on anem a jugar, mal (jajajaja), per fí s’ha pogut solucionar este tema, i vore a molta gent berenant per allí, també.

Els serveis; com hi ha molta gent, és normal que es puguen formar coles per entrar, però que una persona es quede tancada allí, maaaal. Resulta que va ser un rival nostre i jo li preguntava a la meua companya, que si sabia on estava, perquè portava molt de temps i no apareixia. En esta situació, com hi havia àrbrits, es molestaren a passar a comunicar-ho al rival, per tal de parar el rellotge, se li va comentar que si feia falta, se li podia afegir temps, però l’àrbrit no va contestar. I casualitats de la vida, este jugador va guanyar perquè a la nostra pupila se li va acabar el temps.

Tot apunt per començar i encara faltava molta gent, resulta que un autobús es retrasava, no sé el motiu, però l’àrbrit no va deixar posar els rellotges en marxa quan tocava, uns 15 o 20 minuts de rellotge, més o menys (crec). Això valdrà també per altres vegades?? jo tocaré al rival que anem a tardar i que no posen els rellotges en marxa, i aixina podré anar més tranquil a jugar, no?

El que sol passar altres vegades i és un problema endèmic en els escacs, el Castalia no es va presentar i el Vila-real B, que es va presentar en 6 jugadors, ara resulta que guanyarà per 8-0.

Camp de Morvedre- Dama Roja; el resultat més curiós que he vist fins este moment, 3-2,5. Perquè els primers acudiren a jugar en 6 jugadors i els rivals en 7 i el resultat oficial definitiu segons la federació, és un 3-3.

Si parlem de mal, hi ha que comentar els empats del Xest-Castillo de Marines, Basilio B- Gambito-Benimaclet C i Silla B- Massanassa, on totes les partides finaitzaren en taules, Basilio B- Gambito-Benimaclet C totes en qüestió de 2 minuts de diferència, segons m’han dit.

Recreatibos Saetabis de Xàtiva- Alzira B i nosaltres, Alberic- Alaquàs B, també 4-4, però només dos partides taules en cada encontre, per la nostra part les últimes en finalitzar.

Tabiya Alcoy-Cocentaina contra el Mate de Cox B, 4-3,5 perquè els “visitants” es presentaren en 7 jugadors.

Ateneo Marítimo B- Silla, un equip que baixa i l’altre que vol pujar, i com sol passar, l’equip descendit va a jugar en 6 jugadors.

Benimaclet B- El Ocho, també 4-4, prou lluitades les partides i només dos partides taules, igual que l’encontre Alfaz del Pi- Alzira.

EVA Manises- Basilio, 7-0 perquè els visitants es presenten en 6 jugadors i com l’equip B està jugant-se el descens, poden fer estes coses, perquè son legals.

Ateneo Marítimo- Mislata, 4-3,5 perquè els visitants es presenten en 7 jugadors, i aixina poden presentar millor equip en el B que està lluitant per no baixar de categoria contra un rival directe.

I per finalitzar la jornada, ens quedava fer una bona acció, i això va ser en arreplegar el material i portar-lo al cotxe, quan ens vàrem trobar un bolso en terra i en anar al lloc per sopar es va procedir a tocar a la policia local per avisar que el teníem, poc desprès va vindre qui l’havia perdut per arreplegar el seu bolso.

Publicat dins de General | Envia un comentari