Protegit: RONDA 10 Interclubs: La Ribera B 6’5 – 1’5 Alaquàs B: Partides

El contingut està protegit amb contrasenya. Per veure’l, introduïu la contrasenya a continuació:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

Protegit: RONDA 10 Interclubs: Elx 3 – 5 La Ribera A: Partides

El contingut està protegit amb contrasenya. Per veure’l, introduïu la contrasenya a continuació:

Publicat dins de General | Escriviu la vostra contrasenya per veure els comentaris.

SALVADOR BRU GIMENO

Primer President del Club Escacs Alberic, ha faltat hui als 94 anys.

Va ostentar el càrrec durant més de 25 anys.

Divendres dia 13 de gener a les 16:00 hores, en la Parroquia de Sant Llorenç d’Alberic, serà el seu soterrar.

Fundador del Club Escacs Alberic en l’any 1961.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FESTA DEMOCRÀCIA

Este dissabte passat, 2 de juliol, estava pensat que les eleccions eren una “festa” de la democràcia, però no crec que es puga dir aixina, si per fer el recompte de vots, hi ha que estar més de 6 hores.

Això és el que va passar, i si algú no pot entendre el perquè pot passar això, ara ho puc comentar un poc per damunt.

La participació va ser molt alta, respecte a eleccions recents passades, però no lleva que s’esperava que més gent participara en les eleccions i no es va preparar res, per part de ningú. Com sempre han sigut un parell d’hores, no hi havia que preparar res de res, però per eixa mateixa deducció, si la gent no pot participar (motiu principal el desplaçament que hi ha que fer), és normal que la participació siga ínfima, residual, xicoteta, com desitge cada ú dir-ho.

Esta vegada, per l’estament d’àrbitres votaren 32, d’uns cens de 35.

Per l’estament de clubs, votaren 48 d’un cens de 51.

Per l’estament de jugadors/es, votaren 463 d’un cens de 1107.

Es realitza la suma i ens dóna que els membres de la taula obriren un total de 583 sobres, que pareix poca quantitat, però no reflectix el treball realitzat, pel simple motiu que una vegada obert el sobre, hi havia que dir els noms de a qui s’havia votat.

Àrbitres, 32 vots a 2 noms per cada ú, 64 noms, com hi havia algú amb un nom només, ho deixarem en 60.

Clubs, 48 vots i un nul, com hi havia que dir 7 noms, el total ha dir va ser de 336.

Jugadors/es, 463 vots i s’havia de dir 4 noms, un total de 1852.

Un total de 2248 noms va haver de dir el president de taula.

Les incidències que es produiren, encara que no representaren molt, va retrasar prou el final del recompte; el vot nul de clubs, va portar prou de rastre i va afegir un retràs de més de mitja hora, es va tornar a fer recompte en clubs, per una xicoteta discrepància en un empat produït, i per últim, en els jugadors també va haver de fer recompte en els vots a diferents jugadors/es.

Jo, particularment, les puc considerar normals en unes votacions, i estàn dins de la normalitat en el procés. El que no és normal, és el temps que haguèren d’aguantar els membres de la taula, de la junta electoral, representants de federació i pitjor (pense), qui va estar d’interventor, perquè pensava que s’acabava prompte.

A tots i totes ells i elles, hi ha que donar-los la enhorabona per aguantar-nos, i demanar-los disculpes pel retard.

I a qui estiga al capdavant de la federació en les pròximes eleccions, si no es fan telemàticament, que pensen en eixes persones que no han cobrat res de res per fer eixa faena de tantes hores. A vore de quina forma es pot arreglar per a que no torne a passar més de 5 hores en fer un recompte.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Estament d’àrbritres

EN JAVIER CORTÉS MARTÍ

Me presente per ser assambleista per l’estament d’àrbritres a València.

Me presente en este estament perquè porte uns quants anys, on la informació que he rebut dels “representants” d’este estament a l’assemblea, ha sigut nula o sesgada.

Quan es fa una reunió per part del Comité Tècnic d’Àrbrits (CTA), es parla de molts assumptes que no porten a cap lloc, l’última reunió presencial va ser el 26 de gener de 2020, no s’ha parat per la pandèmia, l’anterior reunió també passaren 3 anys.

En qualsevol moment, es comenta que estan a disposició per rebre opinions o suggerències per portar-les a l’assemblea, però en cap moment diu el que s’ha fet en elles, ni les propostes que han portat ells, per això, si entre d’assambleista:

  • Avisaré als àrbrits que es va a fer una assemblea.
  • Dir les propostes que vaig a portar.
  • Portar allí la proposta que se me confie.
  • Dir el resultat de la proposta.

I no serà a qui m’ha fet la proposta només, serà a tots els interessats o interessades per estar tots sabedors del que s’està fent.

Propostes concretes no es poden dir ara, per una senzilla raó, primer s’han de consensuar entre tots o totes, per vore quina és la prioritària i quina deu millorar, no perquè jo estiga interessat en un assumpte concret, vol dir que eixe siga el que vaja primer.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PER MILLORAR ELS ESCACS

El Club Escacs Alberic es presenta per l’estament de clubs, per formar part de l’assemblea de la FECV.

Com a club que ens agrada jugar en equip i ajuntar-nos amb companys i amics, la competició que considerem més important és l’interclubs. Per això volem millores, a l’igual que en altres aspectes, però sobretot a l’interclubs, el torneig que més gent mou a la Comunitat Valenciana i que no té un reconeixement adequat per part dels dirigents actuals de la federació.

Per exemple, nosaltres hem publicat al nostre bloc la formació de grups per a l’interclubs següent. En el 2019 vam fer una quiniela (INTERCLUBS 2020 | Club d’escacs Alberic ). Com es pot imaginar, no és tan complicat fer una previsió de la pròxima temporada, i ajudar als clubs a planificar-se amb prou de temps per davant. En qualsevol esport, la previsió de la pròxima temporada no és tan curta com la nostra, tots els canvis es deuen informar en temps i correctament, per això, el C.E. ALBERIC, si ix elegit membre de l’Assemblea, es compromet a:

– Informar de la data i el lloc de celebració de les assemblees, així com a donar difusió de les propostes i temes a tractar (sense noms per no incomplir cap llei).

– Recavar propostes i opinions per a dur-les a les assemblees en nom de tots.

– Sotmetre a votació popular entre tots els federats (clubs i jugadors principalment) qualsevol canvi reglamentari o que afecte a les competicions si la seua importància ho mereix.

I sense més dilació, ací teniu els possibles integrants dels grups en categories autonòmiques, segons la reforma aprovada enguany.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

PER LA MEUA PART

Entendre les eleccions, per la meua part.

Per Javier Cortés Martí.

Qui ha escrit els articles en la web ajedrezvalenciano, és un interessat.

I perquè dic que és un interessat? Senzillament perquè té interessos en les eleccions.

Pareix un trellat, però tal i com es comenta pot portar a pensar mal d’una persona que només ha intentat fer una explicació d’un fet, sense ànim d’ofendre a ningú.

Però si quan fas un escrit marques de forma predeterminada a unes persones, porta a la resta de persones a pensar mal d’eixa persona o persones.

Es comenta tot el temps que hi ha parts, una de la FECV i la resta oposició.

Vaig on estic jo, estament d’àrbrits. Qui es presenta no és la federació i jo sóc el “contrari”, perquè sóc contrari?

Hi ha dos àrbrits que si l’actual president els diu voteu, ells votaran el que els diga, per tant, si es nomenen a ells, crec que els va millor afins a Paco Cuevas, no a federació. I pel que a mí respecta, no sóc contrari a federació, crec que busque una alternativa a allò que s’ha fet pels assambleistes en els últims anys, que és ………….si algú ho sap que m’ho diga, perquè jo no sé res del que han fet.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Quarta ronda

Una altra ronda més, i anem els dos equips amb bons resultats, si bé el segon equip li va guanyar a l’Alzira, per la mínima però va guanyar, i dóna un pas endavant de cara a l’objectiu de mantindre la categoria, el primer equip va aconseguir un empat davant un altre históric dels escacs valencians, Ateneo Marítimo de València.

Del segon equip, no vaig a dir molt, perquè obviament, no estava allí per dir com va anar la vesprada, i espere, com sempre, que algú puga fer una crònica per publicar-la en este lloc, encara que siga prou imposible, l’esperança deu ser l’últim que es puga perdre.

En el viatge a València, moltes baixes dels primers taulers ens feia pensar que no ens anava a anar molt bé, però clar, es tracta de jugar una partida, i fins no acabar, no sabrem com ens anirà. Ximo comenta que l’opció de hui és, jugar ràpid, a vore què passa i aixina, acabem prompte i podrem anar a altres llocs.

Primeres jugades de tots els taulers, i tot prou tranquil, llevat de Santi que té moltes peces pel mig del tauler, molt oberta la partida. Passa un poc el temps, i esta partida és la que centra l’atenció, doncs el seu rival busca guanyar un segon peó, però no encerta correctament, i acava perdent peça. Encara té que treballar-ho molt, però es posa de cara una partida.

Ja puc anar a vore més partides, i veig a Alfonso prou mal, David apretat (i normalment, és ell qui fa les partides més obertes), Sergi moltes peces encara i Ximo, Ximo?????? Si té un atac guanyador!!!! Mare meua!!! El tio heu ha dit, i heu ha fet, jugar ràpid, i a vore què passa, si no encerta a guanyar, paga el berenar de tots la propera setmana. Però res, un poc de patir i en unes jugades punt per nosaltres, i Santi, que va aclaritnt el rotgle de peons, i com té peça de més, també cau al nostre costat, 0-2. No està tant clar, perquè les partides de David i Alfonso, estan prou mal.

Al poc d’acabar estes, escolte el murmull del rival d’Alfonso, comentaris de la partida, i pense, ja ha caigut Alfonso. Com no parava de donar explicacions, vaig a vore què ha passat i mire el resultat, i Ha guanyat Alfonso!!! Este tio només sap fer “atracos”, i ens posem 0-3, quina vesprada ens espera.

Joan ha entregat la dama per dos torres, i com els seu rival està tancat en l’enroc, té moltes probabilitats de puntuar. Jo vaig prou mal, però amb la partida igualada, sé que no acceptarà taules, amb el resultat que hi ha. Sergi continua tenint moltes peces en el tauler i Guille aguanta prou bé la partida. Passa el temps i els punts cauen en el costat dels locals, David i Sergi la palmen, i ja estic més centrat en la meua partida i un poc en la de Joan, perquè el tinc al costat.

Per fí, faig l’errada de la vesprada i li done un peó clar d’avantatge al meu rival, i en poques jugades la lie un poc més, en no fer els canvis oportuns per tornar a igualar la partida, encara que amb un peó menys, i ara sí, que acaba la partida. Passa de les 9 de la nit i m’assabente que eixe era el 4-3 pels locals, queda Joan, que la té prou clara.

I no ens falla, punt per nosaltres i empat en l’encontre. Moltes opcions de guanyar s’han tingut, però no pensar més en això, no esperàvem traure molt d’este viatge, i ens anem amb un punt, i com el líder ha perdut, estem en el grup de dalt i prou apretats, totes les opcions estan obertes encara.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ronda 1

Primera ronda d’este torneig interclubs i ha començat de la millor forma posible, els dos equips de La Ribera han guanyat. Si bé el primer equip ha sigut contundent amb el seu rival Torrefiel, per 6,5 a 1,5, el segon equip li ha costat un poc més i la seva victòria per 3 a 5 en el seu desplaçament a Aldaia, també ens deixa bon gust de boca.

En l’encontre disputat a Alberic, els nostres jugadors tenien una gran diferència d’ELO amb els seus rivals, només els tres primers taulers pareixien més igualats, la resta feia pensar que era posible la nostra victòria. Però el que ens ensenya la vida és, a no anar de sobrats per ahí, hi ha que demostrar-ho en el tauler i en el moment, i este dissabte no ens hem relaxat, si bé, alguna partida podia parèixer complicada, al final no ha resultat com es veia.

També hi ha que dir que algú ha tingut un poc d’ajuda del seu rival, perquè la partida no estava gens clara i en un par d’errades, ha pogut salvar el punt, fet que ens ha deixat un resultat tan abultat.

I estic enrollant-me un poc més del compte amb el primer equip, i del segon no estic dient res, i és normal, jo no vaig anar a jugar amb ells, i no sé exactament el que va passar, si algú vol fer una breu crònica, estaré dispost a publicar-la en el bloc.

VENI, VIDI, VICI

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Interclubs 2022

Anem a per una altra edició d’este torneig, encara que estem amb les mateixes mesures que l’any passat, però farem el que es puga, i sobretot, a passar-ho d’allò més bé.

Fa poc que hem finalitzar el del 2021, i espere que la penya estiga més preparada per disputar les seues partides, i que guanyen més partides que la edició passada. Personalment, faré el que puga, però a la resta, la tinc que apretar, jejejeje.

Igual que l’any passat, presentem 2 equips, un en la categoria de 1a Autonòmica, que juga a casa contra el Torrefiel, equip que deuria haver baixat l’any passat, però no sé perquè està encara, bé, la federació porta els seus rotllos i no podrem saber exactament el motiu, tampoc fa falta saber-ho, nosaltres volem jugar.

I el segon equip, juga en la categoria de 2a Autonòmica, davant un recent ascendit Aldaia Educart, que té un planter molt bó, que els ha fet pujar de categoria, no hi ha que descuidar-se que tenen moltes ganes.

Publicat dins de General | Deixa un comentari