REUNIÓ ÀRBITRES

El diumege dia 15 de juny, es va organitzar una reunió d’àrbitres per part del Comité Tècnic per posar al dia als assistents de les noves normes que es van a aplicar a partir de l’1 de juliol pròxim. El Club Escacs Alzira va fer les gestions per poder fer aquesta reunió en la seu de la Mancomunitat de la Ribera Alta d’Alzira, unes instalacions ben preparades per acollir aquest acte i la classe magistral que es va fer a les joves promeses dels escacs, per part d’Alexis Cabrera.

A les 10 del matí, els ponents, Alfonso Martínez i Manuel Fernandez, que havien acudit a la reunió prèvia de la FEDA on s’explicava aquestes novetats, ens vaen soltar un rotllo per vore si els assistents estàvem enterats de l’assumpte, i es veu que hi havia qui venia prou preparat, perquè es formularen moltes preguntes, dubtes a la interpretació de les normes i diverses situacions de conflicte que es solen produir en el transcurs d’un torneig d’escacs.

Una jornada matinal prou productiva per tal d’unificar criteris davant les situacions que no estan contemplades en les lleis dels escacs.

Però el moment crític del dia, va ser al migdia, on anàrem a dinar tots juntets, guiats per Jesus Gerona, al lloc triat per passar el millor moment de qualsevol reunió, davant la taula i menjar pel mig. Una bona estona passada recordant diferents esdeveniments i unes riallles entre companys, que ens fa oblidar el “tostó” del matí, i ajuda a poder aguantar el que ens queda per la vesprada.

Com és el moment més curt de la jornada, prompte tornem a reunir-se per acabar d’aguantar la xarrada dels ponents (i no és perquè feia calor) en una altra sala de l’edifici, ja tenim als més menuts preparats en la sala on estàvem nosaltres pel matí, per rebre una classe magistral d’escacs.

Amb les ganes renovades d’escoltar el que ens anaven a dir, pel bon moment passat, tornem a agafar el ritme per escoltar les noves normes i aquelles on només s’ha fet alguna rectificació en l’enunciat. I el personal no s’ha despistat, continua preguntant, dubtes i situacions reals de tornejos per unificar criteris.

A les 5 i mitja de la vesprada (més o menys) es dóna per finalitzada la reunió, on ja s’ha vist tot el temari previst, dubtes aclarits i espere, que criteris unificats a l’hora de situacions que no estan contemplades específicament en les lleis dels escacs.

I no es va tancar la reunió perquè algú tenia les entrades del bàsquet en la mà i no volia perdre l’ocassió de vore la semifinal València-Barcelona, es va poder parlat de tot amb tranquilitat, i en aquesta breu crònica, si algú esperava que comunicara alguna nova norma, ha perdut el temps, el que hi ha que fer és, llegir-se les lleis per assabentar-se clarament de les coses que hi ha que fer al jugar una partida d’escacs, moltes vegades això evita conflictes.

Finalitze el meu “tostó” particular amb ganes de tornar a repetir la reunió en una altra ocassió, per tornar a vore les mateixes cares, i si hi ha més, millor, que a l’hora de “repostar”, segur que ens alegrem molt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *