XXI Torneig Infantil d’Alberic

El passat dissabte 31 de maig es jugà a la Llar dels Jubilats d’Alberic la XXI edició del Torneig Infantil d’Escacs, dividit en un torneig per als sub 14 i un altre per als sub 10. Els millors de cada categoria es classificaven directament per a la Copa de Campions, que es disputarà el proper mes de novembre al Gran Hotel Bali de Benidorm.
Pel que fa al torneig dels més majors el gran triomfador fou Jaume Primo de Benimodo, qui arrasà amb 6 punts de 6 possibles. En segon lloc quedà Beltran Toledo de Novelda i tercer Alejandro García del Basilio. Altres premiats en aquesta categoria foren Gerard Pallàs (Benigànim), primer classificat sub 12; Vega Anton (Alberic) fou la millor fèmina; i Guillermo Jarque com a millor jugador local.
Quant al torneig sub 10, es notava que els més menuts encara tenen molt que dependre i que els nervis estan a flor de pell. El torneig se l’emportà José García, del Silla, qui aconseguí la totalitat dels punts en joc i que a priori era el gran favorit del torneig. Segon fou Erik Fuentes de Benimodo a un punt del campió, mentre que l’últim lloc del podi va correspondre a Xavier Buitrago, de la Pobla Llarga i jugador del Benigànim. D’altra banda, el millor classificat sub 8 fou Raúl Parreno de Monserrat, la millor xica Marta Serrano de Benigànim, i el millor local José Doménech, qui perdé en quinta ronda amb José Garcia amb quatre de quatre, i acabà cedint també l’últim punt.
El torneig es desenvolupà amb la normalitat i serietat que un torneig d’escacs mereix. Encara que es tracta de xiquets i encara tenen molt per aprendre, el primer que han de tenir clar és que el silenci i el respecte son claus en aquest esport. Per això és fonamental que els pares segueixen les indicacions dels organitzadors i donen exemple estant en absolut silenci.
Per acabar, voldria agrair en el meu nom i en el de la resta de membres del Club Escacs d’Alberic la presència de tots els jugadors i jugadores que volgueren compartir amb nosaltres un bon matí d’escacs, als pares i monitors que els acompanyaven, i als jugadors locals que ajudaren a organitzar el torneig. A tots ells, moltes gràcies i ens veiem el proper any.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *