I PROPOSTA INTERCLUBS

Ara que s’ha acabat el torneig interclubs, crec que és moment de parlar d’ell i vore si es pot millorar, per part del Club Escacs Alberic pensem que sí.

Fa temps, en una reunió amb el President de la federació, es va proposar que es pagara per equip inscrit, no per club. Com va ser de paraula, no es va rebre cap contestació, i al passar el temps (més de dos anys), quan es va convocar una altra reunió de presidents de clubs, el representant del Club Escacs Alberic ho va tornar a proposar i segons tinc entés, se li va contestar que s’havia mirat ixa opció però no es va vore viable.

Jo tinc un dubte, perquè no és viable?

Un club que presenta dos equips, paga 250 € i un altre que presenta 4 o 5 equips, paga també 250 €. Però la gestió per part de la federació no és la mateixa, perquè quan més equips, més faena. Al pas que anem, la competició serà al final jugar un equip “L” contra equip “M”.

En la primera provincial d’alacant hi ha 8 filials.

En els grups de València, està el grup Sud hi ha 6 filials.

En el grup Centre, son 7 filials.

En el grup València-Castelló, 6 filials.

De 40 equips que hi ha en la totalitat dels grups de primera provincial, 11 son primer equip i 29 son filials, qui està fent que la federació tinga faena?

Crec que hi ha uns 30 clubs que presenten un equip a l’interclubs, això voldrà dir que aporten 7500 € a la facv i tenim a 6 equips (1500 €) que presenten entre ells a 33 equips en l’interclubs.

Nosaltres hem vist que en altres llocs es fa aixina, no és un invent nostre, Catalunya, Madrid, Andalusia, Pais Vasc, Galicia, Extremadura i Aragó ja es fa que cada equip inscrit abone la seua part, i en alguns llocs, també es paga per categoria. Sí, qui vol tindre l’equip en una categoria superior paga més (no molt), també és una opció que és viable en altres llocs, perquè no pot ser así?

Per la nostra part, el que volem, es que siga igual per a tots, que no siga favorable sempre als mateixos i per este motiu anem a intentar debatir de tots els temes que la gent puga pensar que es deuen “tocar”, nosaltres tenim unes propostes, però esperem també propostes d’algun altre club.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a I PROPOSTA INTERCLUBS

 1. Si se comentó el tema, pero nada más, yo estoy de acuerdo en que como en otras comunidades se pongan una tarifa por equipos y categorías. Yo me informé hace dos años y también tienen precios más económicos para federarse, sobre todo para los niños/as.
  Saludos.
  Tino Reguera.

 2. Alfonso diu:

  Tino, es va comentar perquè jo vaig traure el tema. Però el sr president de la FACV em va tallar diguent que ja ho vaig proposar fa 4 anys, cosa que és falsa per al senzilla raó de que fa 4 anys no vaig anar a la reunió de presidents.
  El que és inacceptable és negar el diàleg/debat.
  En l’època que vivim, cal estar més predispost al diàleg obert, a que tots puguen opinar i arribar a acords. Però tenim una Federació de l’època medieval…

 3. Antonio Navarro diu:

  Buenos dias a todos,este es un tema difícil, entiendo las dos posturas:
  -Para un club pequeño con un equipo 250€ es un montón de pasta
  -Y para un club grande que se esfuerza en conseguir mucha gente, el subirles el dinero sería como penalizarlos
  Cual es la mejor manera?¿?
  Yo personalmente no tengo ni idea,
  La opción que hay ahora la conozco,esta nueva no, habría que ver la nueva propuesta con todo detallado y someterla a análisis y debate
  Pero personalmente creo que es imprescindible poder hablar y debatir de todos los temas
  Un saludo
  Antonio Navarro

 4. Manuel Portillo Torrente diu:

  Buenas noches, a mi personalmente me gusta la propuesta del CA Alberic (y mi club tiene cuatro equipos!!). La FACV ya emplea el cobro por equipo inscrito en ciertas competiciones, por ejemplo, en la Circular 21/2016 Autonómico Equipos Relámpago “…Cuota de inscripción 30 € por Equipo Los equipos B y siguientes del mismo Club, abonarán una cuota de 20 euros por equipo…”, aquí si que la “facv sigue la propuesta del CA Alberic” ;)…Y creo que la gran partida de ingresos de la FACV son las licencias de jugadores, no la cuota de los equipos, por lo que se podría ajustar acorde a la participación por equipos…, hay que coger papel y lápiz y trabajar los números…Un abrazo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *