V OBERT ALBERIC

Una nova edició s’ha disputat este dissabte passat d’este torneig d’escacs a Alberic, han passat uns anys des de l’última edició que vàem organitzar, per deixar pas a altres formes de jugar més lúdiques, però hi ha que dir, que un torneig on es pot gaudir de bones partides que ens ofereixen un bon grapat de jugadors, a ritme rellamp, és sempre d’agrair.

En esta edició, la novetat que hem introduït, és la retransmissió de partides per internet, i també es va posar un lloc fora de la sala per poder gaudir de les partides sentat, refrescant-se amb una bona cervessa, fora de la sala de joc, perquè allí no es pot comentar la partida. No sol vorés una retransmissió en directe de partides rellamp, per la dificultat que porta si apareix qualsevol problema, però si tenim esta opció en els escacs, crec que hi ha que aprofitar-la i aixina, més gent podrem gaudir d’un torneig, encara que no estem jugant.

El torneig va començar un poc tard, perquè hi havia que soltar un xicotet “rotllo” als participants, el dia 1 de juliol entraven noves normes dels escacs i com sol ser “normal”, ningú estaria sabedor. Com eren uns quants punts on es podia crear malestar, perquè la gent està acostumbrada i llevar-li una costum és prou difícil, va haver de dir-ho en un altre moment.

Però anem al torneig que és el que més ens importa, bona presència de titolats en el torneig per deixar bona mostra del seu bon treball en els escacs, però no hi ha que deixar darrere a un bon nombre de jugadors que esperen la seua oportunitat de poder puntuar davant estos bons jugadors, si es relaxen un poc.

Primera ronda sense cap sorpresa, tots els favorits aconsegueixen la victòria, però en la segona ronda, ja comença a canviar l’assumpte, el nostre company Alfonso Martínez juga contra Pablo Cruz (actual Campió Autonòmic de la Comunitat Valenciana) i empata la seua partida, i per no quedar-se darrere, Marc Carbonell li guanya a Vicene Cano. En la tercera ronda, Gabriel Martinez empata davant Manolo Fenollar, estos resultats pareix que fan posar-se “les piles” als titolats i en les següents rondes ja no es deixen sorpendre en les seues partides.

Qui no es va deixar res en el camí, va ser James Plaskett, amb el ple de victòries no va deixar res per la resta i és nou Campió en un obert en Alberic.

Segon classificat Joel Garcia, i tercer Pablo Cruz, estos dos jugadors juguen en el Club Escacs Benimodo, estos tres premis es tracta d’una coca d’anou i panses. Per la resta de premis que es donaven, el millor del tram de menys de 2220 punts, Carlos Eloy Carbonell del Club Ajedrez Gambito, en el tram de menys de 2075 punts, Gabriel Martínez del Club Escacs Carcaixent, en el tram de menys de 1950, Adrian Costa del Club Ajedrez Silla, en l’últim premi per tram, Jose Antonio Vidal, del Club Escacs Benifaió. I desprès, queden els premis de millor classificat Sub 16 per Marc Carbonell, del Club Ajedrez Silla i el millor classificat local, Alfonso Martínez, que també son dos coques d’anou i panses.

Una vegada realitzada la entrega de premis, tal i com estem fent uns quants anys, es fa entrega a tots els jugadors presents d’una “mona”, el producte típic del poble. I enguany, hi ha que donar gràcies a l’Ajuntament d’Alberic, per la cessió que ens ha fet de la Guia d’Alberic, que també es va donar als participants, perquè des del Club Escacs Alberic, apart de fomentar els escacs entre nosaltres, també ens sentim orgullosos del nostre poble i volem que es puga conèixer per tota la geografia valenciana.

I queda agrair la presència del Concejal d’Esports Vicent Gonzàlez per fer la entrega de premi, junt al President del Club Escacs Alberic, Javier Cortés.

El gran treball del membres del Club Escacs Alberic que han col·laborat en el muntatge i recollida per fer el torneig, junt a la inestimable i molt agraida retransmissió, per part d’Alejandro Pla. Una de les coses que més m’agrada, son les fotos del torneig, perquè passa el temps i sempre es podrà gaudir d’estos moments, per això, agrair-li a la nostra “reportera” particular, Elsa Rodriguez les fotos que va fer.

Acabe la “minicrònica” felicitant a tots els participants pel seu bon estar en el torneig, i esperem que hagen gaudit de bones partides per tindre ganes de tornar a jugar en pròximes edicions.

I un enllaç per gaudir dels millors moments del torneig.

https://goo.gl/photos/B4NAmth9V3VNc1em9

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *