Eleccions 2018

Dissabte 6 d’octubre vam tenir les eleccions a l’Assemblea general de la FACV, pas previ a l’elecció de president.

No vaig a avorrir amb l’explicació tècnica de com funcionen unes eleccions, sinó que em centraré en la narració del que ahir va passar al Complex Esportiu de la Petxina.

Per començar, l’arribada ja va ser problemàtica: no era fàcil aparcar. La Petxina és un bon lloc, però prou mal comunicat. No seria preferible un lloc on siga més fàcil aparcar o arribar en transport públic?

Pel que fa a l’activitat dins de la sala de votacions, va estar prou tranquil·la, més enllà de les típiques anècdotes de gent que no podia votar per no estar al cens, poca cosa destacable. Bé, sí que va haver una anècdota interessant: sobre les 11 hores, va arribar a votar una xica, presentà el DNI, llegiren el seu nom en veu alta, votà.. i quan eixí, algú dels integrants de la taula va preguntar que qui era, que no la coneixia. Allí estàvem en eixe moment els 3 integrants de la taula i els 2 interventors. Els vaig preguntar als altres 4 si de veritat no la coneixien, ningú respongué. A mi m’entrà la rialla inevitable. Mireu les paperetes de votació, ha dit que és Marta Longas i és candidata a l’assemblea.

I això que pareix una simple anècdota, amaga com de trista és la situació als escacs valencians. Tenim gent representant-nos a l’assemblea que no és coneguda perquè no participa en tornejos. De veritat eixa gent té interés en els escacs? No serà que sols es presenta perquè és neboda de Francisco Cuevas? Eixa és la manera que té el president de «feminitzar» els escacs? No li cau la cara de vergonya a la gent que va a votar noms de persones que no coneix sols perquè li ho han indicat?

Per cert, el secretari de la taula és company de club de Marta i tampoc la va reconèixer.

Jo, estupefacte amb l’escena, vaig eixir fora perquè em sonà el telèfon i… per acabar-ho d’adobar em vaig trobar a Darth Vader per allí passejant. I no, no em referisc a Basilio López que també estava per allí amb Paco Cuevas repartint sobres a qui veien arribar. Era un club de fans d’Star Wars, casualitat?

Per cert, he dit que estaven repartint sobres? Bé, això fins on els arribaren les existències, perquè poc més tard vaig veure un jove jugador, que devia ser la seua primera votació, entrar a la sala i arribar a la taula amb un paper doblat. «Te donen la papereta i no te donen sobre? Ale, va, ves a l’altra taula i al menys posa’l dins d’un sobre». Què trist resulta que les joves generacions aprenguen democràcia així. On està la llibertat d’elecció i la confidencialitat del vot?

Se m’ha oblidat dir al principi, que l’acta de constitució de taula es va fer a mà, no hi havia una plantilla, però és que l’acta final de votació també, amb l’afegit que va haver un error en les dades i es va haver de tornar a fer. Tan difícil és que la Junta Electoral o la Comissió Gestora faciliten un imprés model d’acta? No, no me val l’excusa de que si Conselleria ha de visar o tal. Era tan senzill com pensar un poc en facilitar la tasca als membres de la taula que, al cap i a la fi, els 3 són socis de 3 clubs membres de l’Assemblea i, per tant, afins al president (de fet el secretari que ho va escriure és del mateix club que el president). És que ni tan sols entre ells es faciliten el treball?

Està clar que tot açò són anècdotes sense importància, diran alguns, però són reflex de la ineficàcia de la gent que gestiona els nostres escacs.

Algú ha llegit el programa dels candidats?

Algú ha llegit, encara que tan sols siga un «Saluda» del president convidant a tots a votar?

No hauríem de poder votar en base a unes propostes o idees per als pròxims 4 anys?

Algú sap que queixar-se a les xarxes socials (facebook, whatsapp…) no canvia les coses i que ahir tenia a la seua mà l’opció de canvi?

IMG-20181008-WA0016

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Eleccions 2018

 1. Paco López diu:

  A tus 4 preguntas…
  – 1 Alguien ha leído el programa de los candidatos?
  – 2 Alguien ha leído, aunque sólo sea un «Saluda» del presidente invitando a todos a votar?
  – 3 No deberíamos poder votar en base a unas propuestas o ideas para los próximos 4 años?
  – 4 Alguien sabe que quejarse en las redes sociales (facebook, whatsapp …) no cambia las cosas y que ayer tenía en su mano la opción de cambio?

  Las respuestas las tienes aquí: del censo de jugadores en Valencia (911), sólo votaron 118….(13%)…. y de clubes, 47 y votaron 24 (51%)……del censo de jugadores de Alicante (335) sólo votaron 86 (26%) y de clubes de 22 votaron 17 (82%). Se supone que los jugadores, tanto valencianos como alicantinos, algunos o muchos no podrían y otros, algunos o muchos, se harían esas mismas preguntas…. en mi caso particular, a muchos les oía decir: “..¿qué se proponía?… tanto los que ya estaban como los que se presentaban (por lo menos los del club Oliva y Alberic, en Valencia, dieron sus explicaciones) pero en Alicante, como muy bien dice la web ajedrezvalenciano https://www.ajedrezvalenciano.com/2018/10/elecciones-facv-2018-francisco-cuevas.html , “existía la duda”… pero como ya se vió en la última reunión de clubes de Alicante con el presidente, el 2 de diciembre, en el Hotel Bali de Benidorm que lo primero que dijo fue: “… Aquí me tenéis…. mi labor como presidente de la FACV es gestionar LOS INGRESOS Y GASTOS de la mejor forma posible…” (Fco. Cuevas). Dejó claro que NO todos los clubes habían firmado el acuerdo de la carta que recibió de “propuestas, sugerencias y aportaciones para el bien del ajedrez y más en concreto con los Provinciales” …QUE NO REPRESENTÁBAMOS A LA MAYORÍA DE CLUBES y por tanto seguiría con esa forma de gestionar. Se presentaron 7 clubes que “se supone” 6, habían firmado la carta de propuesta y sugerencia… y los más representativos se han quedado fuera …. Lo mismo en jugadores, sólo se necesitaba 2 y se presentaron 3 de la que muchos aún se preguntan el porqué… a la vez que, de los candidatos, tanto clubes como deportistas, NINGUNO ha dado sus razonamientos por el cual debamos votarles de ahí que a la mayoría o minoría, no se haya motivado para acudir a las urnas y como decía Rafa Roca en la radio los lunes en su programa, “Negras o Blancas”, los porcentajes tan bajos de votación dicen muy poco del sistema, que la vía telemática debe instalarse, si o si, para las próximas elecciones; que es bueno que en la asamblea hubiera controversia creativa que aporte y sume, se necesitan diferentes opiniones… Total, no ha habido campaña de información, solo “votame por esto y porque soy yo…” Y puso un ejemplo, de que si los asambleístas dijeran que el año que viene suben las licencias a 350 € tendríamos que tragárnoslo puesto que los habíamos votado aunque no supiéramos para qué y lo que harían. Amén. Enhorabuena a los que nos van a representar… solo decirles, como decía un sabio “…Vas a terminar decepcionado si piensas que harán por ti lo mismo que tú haces por ellos, porque no todos tienen el mismo corazón que tú…”. Y termino con lo dicho por un poeta enamorado: “…Yo siempre discuto y peleo con la gente que me importa, con la gente que no vale la pena siempre estoy de acuerdo…” Paco López

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *