Circular 29; 9 de 10

Ara que hi ha un poc més de tranquil·litat, puc parlar en més detall de la circular del circuit de la copa campions pel 2019, que té unes noves normes que exigixen el seu compliment, 9 de 10, per poder optar a un segon classificat directe. En un primer moment, de memòria, no sé si algun torneig del circuit del 2018 haguera pogut complir estos requisits per optar a una segona plaça, perquè cap torneig de partides ràpides pot optar a esta segona plaça i dels tornejos de lentes, hi ha que mirar els tornejos que s’han fet amb el programa Vega i que superen els 1500 € en premis, vull dir, que només Sueca i Mislata.

Primer, es parla que hi ha una gran quantitat de tornejos dins del circuit, i per això cal reduir el nombre de classificats. Sí, això està molt bé, però crec, que es deuria mirar els jugadors que realment han jugat esta final, no els “possibles”. Perquè eixos jugadors que han participat, no ha canviat molt en els últims anys.

Anem a les normes noves que han aparegut enguany en esta circular i en el meu parèixer, es veuen coses rares, rares, rares.

En el primer punt, es parla que haurà de ser un torneig de partides lentes, perquè? Si la final és un torneig de partides rellamp, perquè no poden optar al segon classificat estos tornejos?

Desprès tenim el punt 2, on es parla d’una quantitat de diners en premis en metàl·lic en el torneig, me pareix correcte que s’incentive l’augment dels premis en metàl·lic, però perquè en el punt 3, en el punt 4 i en el punt 7 es torna a parlar de premis en metàl·lic? El que deia jo, raro, raro, raro, raro. Si es vol incentivar esta pujada, crec que és complicar-ho prou més el posar tant de punt del mateix tema. Si l’organitzador posa 1400 € de premis en metàl·lic, no va a complir 9 de 10 normes, perquè li faltaran les dos que diuen que s’han de posar més diners en total, per això dic jo, quin sentit té posar este punt?

Es demana que siga el programa Vega, la federació diu que este programa és el que diu la federació nacional i anem a tindre problemes si no es fa aixina, però jo mire altres comunitats del nostre país, i continuen fent els tornejos amb l’altre programa. Però és un punt acceptable si es vol estar al costat del que diu la federació nacional, clar, no passa res.

Passem a la retransmissió, perquè 10 taulers només? i damunt, també només en tornejos de partides lentes, crec que ja he dit que la final és un torneig de partides rellamp, per si algú no s’ha donat compte. I per fer esta retransmissió, fa falta un àrbitre de retransmissió, i algú dirà, però existeix esta classe d’àrbitre? Sí, no tinc ni puta idea de com s’haurà tret el títol eixe àrbitre, però qui té accés als taulers de la federació, és qui pot ser àrbitre de retransmissió.

El punt 8 s’entén enseguida perquè està abreviat, era massa llarg posar en este punt que només hi ha d’àrbitre Internacional en la facv a Vicente Gómez, Hernan Siludakis i Ramon Garcia, clar, molta lletra. I el dubte que tinc en este punt és, si el circuit és d’àmbit autonòmic, quants jugadors internacionals van a vindre a participar en estos tornejos?

I estem en el punt 9, una altra vegada a parlar dels àrbitres del torneig, xé! si es posa una vegada no hi ha prou? Ara sí que s’accepta a àrbitres de titulació internacional, com son els AF. Si es vol incentivar als àrbitres a pujar de categoria, es posa el primer any una titulació que tinga prou membres en la federació, i desprès es va pujant de categoria, crec jo.

A qui corresponga, és d’agrair la voluntat de millorar en els tornejos que disputem i fer un torneig que tinga als millors jugadors de l’any, és prou complicat, però i si es presenta un esborrany, heu veu molta gent (sobretot organitzadors) i es mira els aspectes a tindre en consideració per obtindre plaça per la final?

Com veig que estic soltant molt de rotllo, vaig a tallar per hui i deixar unes quantes propostes per un altre dia, ara només posar la meua versió d’estes 10 normes, per si algú les troba molt llargues i no entén molt bé, i estes tenen menys lletra.

1- Partides lentes.

2- Premi en metàl·lic de més de 2.000 €.

3- Programa Vega.

4- Retransmissió de partides.

5- Àrbitre del torneig, Vicente Gómez, Hernán Siludakis o Ramon Garcia.

Qui ha redactat esta circular ha utilitzat més de 70 paraules i jo en unes 30 ho he redactat.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *