Autonòmic Rellamp Equips

El passat dissabte es va disputar una nova edició d’este torneig en La Petxina, no sé exactament les edicions que es porten disputades, però no estaria de més, posar-li un número davant del torneig, encara que no siga exacte, per tal de comprovar any rere any que anem progressant. En el meu parèixer i a la pràctica, crida més l’atenció de qualsevol torneig quan porta un 25 o un 50 davant.

Hi ha que dir, que un esdeveniment que compta amb la participació de més de 250 jugadors, té el seu treball, abans, durant i desprès del torneig, i més si es juga en una vesprada, que porta als organitzadors a solventar posibles incidències el més aviat posible per no allargar molt el torneig.

A les posibles incidències que puguen sorgir en el torneig, s’afegix el mal comportament dels jugadors, que encara no s’enteren que quan acaben la seua partida, encara hi ha altres que estan jugant la seua. Si es tracta d’una persona, no es nota molt, però quan es posen a comentar la partida més de 30 persones en el local, el soroll és molt molest. Quan s’acaba la partida i en espera de l’altra ronda, estar pel mig del local dificulta la faena dels organitzadors i àrbrits de comprovar que està tot correcte en els taulers o rellotges.

Per tractar de solventar este problema, puc dir una posible solució, que es pose a un delegat per equip o per club i que siga l’únic que puga estar en la sala de joc mirant les partides, igual que es fa en tornejos de menors. Tots fòra perquè no saben comportar-se, quan els jugadors aprenem a comportar-mos com jugadors, aleshores podrem tornar a estar dins del local.

El torneig no va tindre molt bon començament, es va penjar la primera ronda 15 minuts abans, però 10 minuts desprès es va retirar i ja no es va poder començar a l’hora marcada. En la segona ronda, l’emparellament mal fet va ser protestat per uns quants jugadors (no sé si tots eren delegats d’equips) i es va canviar, però resulta que es va tornar a fer malament, però ara ja no hi havia peu al canvi, l’àrbrit del torneig es negà a rectificar per segona vegada l’emparellament realitzat. Estes incidències van fer que a les 17:40 encara estaguérem esperant a la tercera ronda, si continuem en este camí, el torneig té la pinta de finalitzar allà les 21:30 hores.

Menys mal que en les rondes següents no van sorgir problemes tant complicats de resoldre i es va poder proclamar Campió del torneig l’equip de Paterna, enhorabona per complir els pronóstics. I felicitar també a la resta d’equips que guanyaren la seua categoria respectiva, así només diré al Torrefiel perquè està en la meua categoria, sense llevar-li mérits a la resta de campions.

Queda dir per la meua part, que la distribució de les taules era millor que els altres anys, l’espai que hi havia entre les taules deixava pas per poder passar sense molestar al rival de l’altra taula, fet que l’any passat era molt comú, i els àrbrits tampoc heu tenien fàcil per passar davant una reclamació, enguany això s’ha arreglat.

I no puc finalitzar esta crònica sense donar les gràcies a tots els premiats especials 2018, per la seua ajuda en els escacs, pels anys dedicats, per la seua tasca, per la seua voluntat de millorar els escacs, GRÀCIES A TOTS.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *