Autonómic Rellamp Individual

Bé, ja s’ha jugat una nova edició d’este torneig, i tal i com vaig dir fa temps a algú (que no vaig a dir qui és) seria molt recomanable que es posara un número davant del torneig per saber en quina edició estem. Si no es pot posar exactament, es diu un número aproximat i prou, que crec que seria molt bó a l’hora d’organitzar este torneig si en compte de ser un torneig més de l’any, li digueres a qui vol ser organitzador que és l’edició númeor XL (40) o L (50) d’este torneig.

Pel que respecta al torneig, era la primera edició on els jugadors estrangers de més de 2200 d’ELO podien participar, i pots ser el karma o jo què sé, però va i un “estranger” guanya el torneig, les meues felicitacions per a Jose Manuel Diaz Velandia, per la seua primera participació i la seua victòria en este torneig. Per completar els millors llocs, Jose Vicente Pallardó i Francisco Sánchez, que també es lluiren en el torneig.

Ara toca una de les meues, els sistemes de desempat.

M’agradaria saber el “lumbrera” que se li ha ocurrit posar el sistema de desempat de partides en negres. Ara resulta que si l’ordinador, que és qui fa els emparellaments, diu que tu jugues 4 partides en negres, vas a quedar millor que un altre que ha jugat 3, és això signe clar que has fet millor torneig? Jo crec que no.

Es pot vore en els provincials individuals passats, on jugadors que han estat lluitant per dalt de la classificació contra rivals forts, al final es veuen per darrere només perquè han jugat una partida menys en negres, i en este torneig Autonómic Rellamp Individual es torna a repetir.

Els llocs, 4, 5, 6 i 7 s’han decidit aixina i sense tirar per terra a ningú, resulta que en el Buchholz és el tercer, en el Buchholz total està empatat en el quart, en el Sonneborn-Berger és el quart i si hi ha curiositat per saber un poc més dels resultats, es mira la varicaió d’eELO del torneig i és l’únic que ha perdut punts.

Però es pot vore el mateix dels llocs que van del 8 fins el 16, per jugar més partides en negres, no crec que siga motiu per dir que has fet millor torneig que un altre. Seria més just si al final del torneig es traguera una bola per decidir els llocs, almenys seria la sort que decidiria i no un ordinador. En el pròxim torneig jo demanaré jugar més partides en negres, si no, no vaig a jugar-lo.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *