Última ronda 2019

JA S’HA ACABAT!!!

Un altre any, el torneig que més gent mou a la nostra Comunitat Valenciana o País Valencià, perquè més gent es quede contenta en la denominació, s’ha acabat en un dia de concentració de totes les categories autonòmiques. No me canse de dir que és tot un espectacle poder gaudir de tanta gent jugant partides d’escacs, també, de vore gent que en tot l’any no ens hem vist i altres que sempre que ens trobem, ens alegrem de trobar-nos. Hi haurà gent que no li agrada este dia, però jo he dir, que hi ha moltes més coses a favor, que en contra.

Però anem al nostre encontre. En esta ronda, ens tocava l’Alaquàs B, primer classificat, intratable tota la temporada i com ja està ascendit i damunt Campió (enhorabona!!!), no teníem molt clar l’equip que ens podia presentar, que això sempre és un problema afegit quan la gent no es juga res en les partides. I per la nostra part, qüestions de faena ens deixa molt tocats en els primers taulers, i per tant, els últims taulers nostres no van a ser molt fiables.

Comencem l’encontre i els nostres rivals  tampoc tenen un equip fort, crec que el més fluix de tota la temporada (curiosament, nosaltres també) i nosaltres estem jugant-nos quedar segons i ascendir de categoria, només quedava saber el primer desempat, i per fer-ho més interessant, va i toca els punts de partides, on nosaltres anem més mal. Això vol dir, que ens obliga a guanyar l’encontre, perquè si el Silla guanya i nosaltres empatem, quedaran davant ells.

Va! Més emoció per les partides. Passa un poc el temps i com és obvi, partides igualades, i pel que respecta a la resta d’encontres que es disputaven, tan igualades eren les partides que el Basilio B i el Benimaclet C firmen taules en totes les partides en menys de dos minuts de diferència, un poc de moviment alvoltant per les queixes d’alguns jugadors per este fet, però al poc de temps, a tornar a vore les nostres partides.

Un poc més d’una hora i els dos nostres últims taulers ja tenen fam i es posen a menjar, per vore si els seus rivals es centren més en el bocata que en la partida. Doncs no, resulta que són ells els qui no miren la seua partida i quasi al mateix moment finalitzen la seua partides en derrota. Mal es posa l’encontre tan prompte per nosaltres 0-2.

Ara hi ha que apretar un poc més per recuperar, però com ja teníem en compte estos punts abans de començar, tot continua igual. Anem a jugar tranquils i sense tirar les partides per este contratemps.

Com no vaig a dir molt de les partides, l’obertura, mig joc o final, o si algú tenia atac, anem a entrar en com s’han acabat, o com sempre pose, com crec jo que han acabat.

En la meua partida, tot igualat, un poc de millor posició per la meua part, però sense ser bó per guanyar. Al meu costat, Santi, va caçant peó a peó per obtindre molta ventatja en el material. Un poc més, Alfonso va millor, però per quedar bé, que si no, me diu de tot per la crònica que faig. David molt desmoralitzat perquè enguany encar no ha guanyat. Àngels apurant les seues opcions i Ximo que està pensant, sí, és notícia que Ximo estava molt centrat en la seua partida, últimament acaba la partida en poc més d’una hora i això d’estar més de tres hores en la partida, feia temps que no es podia vore.

Ja portem molt de temps en les partides, i ja es deu vore alguna coseta més si volem guanyar, però està prou igualat, David heu té mal, Ximo complicat i el pitjor de tot, està pensant (no vuic pensar el que pot eixir d’ahí), Àngels té dos peces i peons per torre, Alfonso péo de més, igual que jo, i Santi, ?????, peça i tres peons de més, ahí és la partida més segura per guanyar, però tenint en compte que parlem de Santi, fins el final no podrem respirar.

David es queda de pedra, el seu rival ha jugat la mala, i resulta que té el mat, per fí ha guanyat enguany, està demanant que continue més el torneig ara que ja està en forma.

El meu rival no encerta en la defensa i en els moviments de cavalls es queda prou més mal. Àngels té ganes de guanyar, però per guanyar has de tindre temps en el rellotge, i no s’assabenta que s’ha quedat a zero. Poc desprès el meu rival es veu tan mal per la pèrdua del segon peò i abandona, deixant el marcador en 2-3.

Torne a mirar les partides i Alfonso fa bó el seu peó de més a l’altre costat del tauler, empat a tres i si Santi guanya, QUÉÉÉÉÉÉÉ??? ha perdut la torre!!!! Este tio vol que ens agarre un mal a tots, més de 10 opcions de fer bones jugades i va el tio i fa l’única mala, és un fenómen. Per molt que diga que no, heu fa aposta per crear més ambient que sap que estem mirant-lo tots a ell.

Però l’avantatge que té és tan gran que aconseguix les taules al mateix moment que Ximo, l’empat definitiu en el marcador ens deixa segons en la classificació, desprès de l’empat del Massanassa-Silla a 4, totes taules també.

I ara toca despedir-me d’este torneig per un altre any, que espere siga millor que este en qüestió d’ambient en el club, no perquè siga mal, sino perquè nosaltres anem a passar-ho d’allò més bé jugant als escacs, i si damunt guanyem, ja és la “repera”.

Enhorabona a tots els meus companys pel torneig realitzat.

Enhorabona al Club Escacs Alberic per quedar segon en les dos categories que ha jugat enguany.

Torne a donar al Campió els millors desitjos perquè seu mereixen,  ALAQUÀS B.

Quart B, Xeraco C i Recreatibos Saetabis de Xàtiva, encara que han baixat de categoria, que no es queden mal perquè si s’ha fet tot el que s’ha pogut, es deu estar satisfet del torneig, i a vore si no es tarda molt en pujar una altra volta.

Última ronda i en 5 encontres el resultat ha sigut d’empat a 4, jo no recorde que haja passat una altra vegada, i més en l’última ronda. Per la nostra part, s’han lluitat totes les partides (mira si han sigut lluitades que m’han cridat l’atenció per arreplegar les peces, i he tingut que parar), de la resta no puc dir molt, però si es vol fer este dia de concentració i queixar-se per qui no va, encara que ho justifique, també es deuria de mirar d’evitar estes coses. Però per este tema, la Junta Directiva és la que deu apuntar estes coses per canviar en el reglament de competició, o el reglament de disciplina esportiva. I també les membres de l’assamblea, que poden fer propostes per millorar la nostra imatge. I clar, no puc deixar de costat a la resta de clubs, que no s’amaguen i que també es posen les piles per opinar i presentar opcions de millora, que tot no ha de ser faena del mateix, estem tots dins i es qüestió de tots millorar.

I per acabar, un enllaç per gaudir de fotos del torneig.

https://photos.app.goo.gl/uQhrcptR2axC2u879

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *