Final Copa Campions Sènior

Ahir diumenge, es va disputar una nova edició de la final d’un circuit que algú deuria d’explicar el que es vol aconseguir, perquè, particularment, no entenc que per jugar esta final hi ha que aconseguir-ho classificant-se directament per mérits propis, o per invitació de clubs organitzadors, i una última opció és per invitació per la federació.

El que si que hi ha, crec que és un bon nivell de participants titolats, o que saben moure les peces, per fer d’este torneig un esdeveniment clau en el calendari. Per este motiu, no entenc el perquè hi ha tanta gent que no pot acudir, si quan té l’accés diu que sí, i a l’hora de jugar, diu que no. Podem parlar de coses que no fa la federació, però si quan fa algun esdeveniment per reunir a molta gent de qualitat, i els aficionats dels escacs no responem, qui està fent mal, som nosaltres que no posem del nostre costat per fer millor la federació.

Jo, compte uns 30 tornejos, com pot ser normal, moltes vegades qui guanya és un titolat, i es pot dir que uns 25 d’estos jugadors o jugadores, seran titolats, i algun convidat que es pot fer, es podria assegurar que uns 30 titolats podrien participar en este torneig. I per omplir el rotgle van 30 o 40 més, podria ser un torneig d’uns 70 cada any, perquè no s’aconseguix este número de participants?

Per faena, per calendari que ja tenen altres tornejos, per malaltia personal o familiar, podem afegir alguna excusa més, però 10 o 15 persones poden ser les que no van a jugar, i perquè no es poden cubrir els llocs que queden?

Jo sóc aficionat, i sempre que tinc ocassió de jugar contra un jugador/a millor que jo, estic molt content per este fet, independenment del resultar posterior. Si participe en un torneig, on pel meu ELO, estic en el lloc 33, a mí, m’agrada, encara que siga per poder jugar un parell de partides amb titolats o gaudir en directe d’estos jugadors en el tauler.

Particularment, no sé com es pot arreglar, però en la meua opinió personal, considere els premis per tram molt mal repartits. Si s’han de posar premis per tram, que siguen més per dalt i premiar l’esforç de la gent que dedica més temps als escacs i evidenment, que no siga sempre el mateix número, que això fa qui es pare en l’ascens i no puje més ELO per tal de “cobrar” en molts tornejos. Si es fan tornejos limitats per ELO, perquè no estan ara en els premis? I cada any es deuria de canviar este número per evitar a la gent que vol assegurar el cobrar.

I ja per acabar esta xarrada, felicitar al Campió d’esta edició, Rufino Camarena, que va fer un magnífic torneig, de les partides no puc dir molt per estar jo també jugant, però a la fí, el que importa al final és el resultat.

La enhorabona a tots els participants per anar, i a l’organització per l’esforç d’intentar fer un torneig amb un gran planter de jugadors.

2019_12_01_Benidorm (11)

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>